12 Май, 2022 11:15 685 8

Румънците могат да си поставят четвърта доза ваксина срещу COVID-19

  • румъния-
  • ковид-19-
  • ваксина-
  • доза

Министерството отбелязва, че за момента четвърта доза може да се постави само с ваксината Comirnaty, произведена от Pfizer/BioNTech

Румънците могат да си поставят четвърта доза ваксина срещу COVID-19  - 1
Снимка: Shutterstock

Четвърта доза ваксина срещу COVID-19 ще може да бъде поставяна при желание във ваксинационните центрове и кабинетите на семейните лекари в Румъния от 16 май, съобщи министерството на здравеопазването, цитирано от Хотнюз.

Министерството отбелязва, че за момента четвърта доза може да се постави само с ваксината Comirnaty, произведена от Pfizer/BioNTech.

Четвърта доза ваксина може да поискат лицата на възраст над 18 години, които са ваксинирани с три дози ваксини с иРНК технология.

Ваксинацията с четвърта доза може да се извърши минимум четири месеца след поставянето на третата доза.

Поставянето на четвърта доза ваксина е препоръчително по-специално за лицата над 60-годишна възраст, посочва министерството.
Държавният секретар в министерството на здравеопазването Андрей Бачу заяви, че четвъртата доза може да се постави без предварително записване.

В Румъния до момента са поставени над 16,8 милиона дози ваксини срещу COVID-19, като напълно ваксинирани с 8,1 милиона души или 42 процента от населението, според данни на сайта Our World in Data.

През последното денонощие са регистрирани 705 нови случая на COVID-19 в Румъния и са починали осем души. В интензивни отделения се намират 144 пациенти, съобщи здравното министерство.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не думай?

    17 1 Отговор
    че те могат и 54-а доза даси турят,
    Ама въпросът е дали искат!
  • 2 Ай стига бе!

    17 0 Отговор
    От заглавието останах с впечатление, че едва отдържат желаещите?
  • 3 onq s konq

    10 0 Отговор
    Hали е вредно веее... Или просто пробутват старите ваксини!
    Министерството отбелязва, че за момента четвърта доза може да се постави само с ваксината Comirnaty, произведена от Pfizer/BioNTech.
  • 4 Surko

    6 1 Отговор
    БОЛИ МЕ ЧУШКАТА ЗА СКАПАНИТЕ РУМЪНЕЩИ.
  • 5 КовидманЯк

    7 0 Отговор
    И по 1000€ да искат за менте сертификат и три пъти месечно да искат да се бодат,ще си плащам като поп, не ме бърка, ама тия отрови няма да си ги сложа!

    Коментиран от #7

  • 6 Нима си мислите, че

    7 0 Отговор
    се оттървахте от Ковидо? Аааа не така! Подгряват прокисналата манЖа за наесен. Ционистчетата не са се отказали от зануляването. Първо малко глад, недоимък и нещата вървят по план.
  • 7 Че кой те натиска?

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "КовидманЯк":

    МаниЯка?
  • 8 Ха ха ха

    1 0 Отговор
    Българите утре сутрин може да се събудим милионери, ама надали :)))
Новини по държави: