Last news in Fakti

19 Май, 2022 09:35 753 1

Андрей Пленкович: Надявам се на задълбочаване на политически отношения и икономическо сътрудничество с Китай

  • хърватия-
  • китай-
  • отношения

Хърватският премиер се надява на задълбочаване на политическите и икономическите отношения с Китай

Андрей Пленкович: Надявам се на задълбочаване на политически отношения и икономическо сътрудничество с Китай - 1
Снимка: Хърватско правителство

Хърватският премиер Андрей Пленкович заяви в интервю за китайската агенция Синхуа, че се надява на задълбочаване на политическите и икономическите отношения с Китай, предаде хърватската агенция Хина.

„Надявам се на задълбочаване на нашите политически отношения, на нашите консултации, както и на нашето икономическо сътрудничество“, заяви Пленкович по повод 30-годишнината от установяване на дипломатически отношения между Хърватия и Китай.

По думите му двустранното сътрудничество в рамките на китайската инициатива „Един пояс, един път“ се е ускорило, а инициативата 17+1, в рамките на която Пекин си сътрудничи с държави от Централна и Източна Европа, е била полезна за всички държави в Централна и Източна Европа.

Пленкович отбеляза също, че китайски компании да реализирали проекти в Хърватия и призова за повече сътрудничество и диалог между Хърватия и Европейския съюз по въпроси като световната сигурност, мира, енергийния сектор и климатичните промени.

„Трябва повече да си сътрудничим. Смятам, че имаме стабилни основи. Сътрудничим си от 30 години, особено интензивно през последните две години“, заяви още Пленкович.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пако

    1 0 Отговор
    НАВСЯКЪДЕ В ЕВРОПА УПРАВЛЯВАТ СЪЩИТЕ ДЖЕНДЪРИ КАТО НАШИТЕ.
Новини по държави: