Last news in Fakti

25 Май, 2022 18:05 880 1

Министърът на отбраната на Азербайджан обсъди сътрудничеството с турската отбранителна компания "Байкар Макина"

  • азербайджан-
  • закир хасанов-
  • сътрудничество-
  • байкар макина-
  • baykar makina-
  • селчук байрактар

Азербайджанският министърът на отбраната Закир Хасанов обсъди днес с техническия директор на турския производител на безпилотни летателния апарати "Байкар Макина" ("Baykar Makina") Селчук Байрактар перспективите за военно-техническото сътрудничество

Министърът на отбраната на Азербайджан обсъди сътрудничеството с турската отбранителна компания "Байкар Макина" - 1
Снимка: Туитър

Азербайджанският министърът на отбраната Закир Хасанов обсъди днес с техническия директор на турския производител на безпилотни летателния апарати "Байкар Макина" ("Baykar Makina") Селчук Байрактар перспективите за военно-техническото сътрудничество, съобщи пресслужбата на министерството на отбраната на Азербайджан.

Обсъдено бе състоянието и перспективите за развитие на военно-техническото сътрудничество между Азербайджан и Турция, се казва в съобщението.

По време на посещение в Баку през февруари Байрактар заяви, че компанията му е готова да окаже всякаква подкрепа за реализацията на технологични проекти в Азербайджан.

На 26 май в Баку ще бъде открито аерокосмическо и технологично изложение "Технофест", организатор на коeто е министерството на промишлеността и технологиите на Турция и фондацията Turkish Technology Team Foundation (the T3 Foundation), информира ТАСС.

"Технофест", който се провежда от 2018 г., тази година за първи път ще бъде организиран извън Турция.

Произвежданите от "Байкар Макина" безпилотни самолети "Байрактар", с които азербайджанската армия разполага, са използвани по време на бойните действия в Нагорни Карабах през 2020 г., посочва ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урюрвкос

    0 3 Отговор
    Азербайджан е също измислена от болшевиките държава.