Last news in Fakti

26 Май, 2022 14:45 578 13

Кръстовище в Минеаполис беше кръстено на името на Джордж Флойд

  • сащ-
  • джордж флойд-
  • кръстовище-
  • минеаполис

Кръстовището, на което при полицейски арест през 2020 г. почина чернокожият Джордж Флойд, беше кръстено на негово име

Кръстовище в Минеаполис беше кръстено на името на Джордж Флойд  - 1
Снимка: Shutterstock

Кръстовището, на което при полицейски арест през 2020 г. почина чернокожият Джордж Флойд, беше кръстено на негово име, предаде Асошиейтед прес.

На церемонията по поставянето на възпоменателна табела на мястото, където се пресичат "38-ма улица" и авеню "Чикаго", присъстваха близки на Флойд, сред които неговият брат Терънс. Той благодари на стотиците хора, които дойдоха да почетат паметта на брат му. Преди да дойдат на мястото на церемонията, те организираха кратко шествие дотам. След церемонията се състоя и бдение.

Самото кръстовище започна неофициално да се нарича площад "Джордж Флойд" още след смъртта на Флойд. Освен табелата, поставена сега там, на мястото има и други паметници, напомнящи за случилото се, най-внушителният от които е голяма скулптура във формата на юмрук.

"Днес отбелязваме две години от убийството на Джордж Флойд от бившия полицай от Минеаполис Дерек Шовин", заяви кметът на Минеаполис Джейкъб Фрей. "Оттогава всеки ден си спомняме за живота и наследството на Джордж Флойд като приятел, баща, брат и близък. Всяко кътче на света научи неговото име", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Каниба

    12 1 Отговор
    ако ще бандера да го кръстят!! След приключването на гражданската война в окраина, продължава същата у фащ!!!
  • 3 Макрон

    7 2 Отговор
    Хайде в Джермания да кръстят, улица,булевард кръстовище на бай Хитлер, в Русия на Пудинг, в С. Корея на Ким Чен Ун(там май всичките се казват така), улица Пърл Харбър, една Холокост, друга Първа Световна война, Втора Световна и т.н..

    Откакто престъпниците са третирани както спазващите закона и спазващите закона като престъпници, бъдещето на една нация изчезва.
    RIP САЩ.

    Коментиран от #9

  • 4 Иоско

    13 0 Отговор
    Предлагам да се кръсти цял щат на него.
  • 5 Бай Манчо

    11 0 Отговор
    По-скоро нов вид дрога или някой нов затвор да кръстят на негово име , а не кръстовище
  • 6 Бивш левскар

    5 0 Отговор
    Няколко женки йще го боядисат в черно и розово, за да е по модата.
  • 7 Футболен фен

    17 0 Отговор
    Наистина ли???!!!
    Кръстиха булевард на наркоман и пияница.Може и национален герой да го направят,а датата на арестуването му да бъде национален празник….
  • 8 сноу

    5 0 Отговор
    Вече и бая си дън могат да прекръстят,че той и синът му са по големи бандити
  • 9 БъззЗззз 🐝

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Макрон":

    Да те изненадам Има quartier de Stalingrad -квартал Сталинград в северната част на Париж, да не ти дава Бог вечер да попаднеш там и през деня не си в много безопасност .
    Сталинград станция на парижкото метро на границата между 10-ти и 19 сектор разположена на площад Батай дьо Сталинград, който е кръстен на битката при Сталинград .Защо е кръстена така сигурно ще попиташ ако чуваш за първи път -На 10 февруари 1946 г. станцията получава сегашното си име във връзка с битката при Сталинград, която по време на Втората световна война се е състояла между септември 1942 г. и февруари 1943 г. и видя победата на Съветската Червена армия над тази на Третия райх
    След време ще има и Пудинг както си писал с лека ирония повярвай ми за корейският шиши ала Том Крус сигурно има но нямам информация
  • 10 Протестиращ

    5 0 Отговор
    Защо кръщават каквото и да било на един обикновен бандит?
  • 11 Механик

    9 0 Отговор
    В държава на която национални герои са Сънданс Кид, Били Хлапето, Бони и Клайд, Дивия Бил, какво да се очаква? Нищо друго освен да си кръщават улиците и площадите на разни бандити.
    Тия премахнаха паметниците на Колумб и Вашингтон, какво очаквате да направят още?
  • 12 Освен

    3 0 Отговор
    това има и нова религия с нов бог криминалния наркоман. Кръщаваха ги в старо корито на улицата. И разбира се и кръстители имаше.
  • 13 фен на сидеров

    2 0 Отговор
    провалена "държава" ! да ги последваме като кръстим някое прощадче в столицата на васко и жоро илиеви . те поне бяха престъпници на по-високо ниво.