Last news in Fakti

30 Май, 2022 15:00 938 5

Израел и Кипър провеждат мащабни съвместни учения

  • израел-
  • кипър-
  • учения

Израелски и кипърски военни части провеждат мащабни военни учения в Кипър. Сценарият на ученията включва въздушни операции и бойни действия в градски условия и в планински терен

Израел и Кипър провеждат мащабни съвместни учения - 1
Снимка: Shutterstock

Израелски и кипърски военни части провеждат мащабни военни учения в Кипър, съобщи ДПА. Сценарият на ученията включва въздушни операции и бойни действия в градски условия и в планински терен.

Маневрите, наречени „Агапинор-22“, започнаха през уикенда и ще продължат до 2 юни, съобщи днес Кипърското радио, като се позовава на министерството на отбраната.

Съобщава се, че в учението участват и части на израелския военноморски флот.

През последните години се наблюдава стратегическо сближаване между Израел и Кипър и двете страни провеждат съвместни учения няколко пъти годишно.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барба Ердос

    4 1 Отговор
    Въй въй въй .. Сълзи и Сополи
  • 2 Двоен стандарт

    5 2 Отговор
    Коварните британци, които се грижат за турската си колония, насърчават в рамките на НАТО признаването на окупирания Кипър, за да може Турция да каже „да“ на Швеция и Финландия. Защо не направят същото за Крим и Донбас ???

    Коментиран от #4

  • 3 гост

    3 1 Отговор
    Имат стратегически интерес за партньорство - ГАЗЪТ в Шелфа на Кипър към който имат претенции Турция и най- вече НАЙ-ГОЛЕМИЯ БРАТ!
  • 4 ще получиш

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Двоен стандарт":

    двоен DAP
  • 5 Рошко

    0 0 Отговор
    Учения провеждат британски и еврейски войски, тресе ги страх че ердоган може да си вземе и другата половина