Last news in Fakti

7 Юни, 2022 10:13 780 4

Джонсън ще се опита да укрепи позициите си след вчерашния вот

  • борис джонсън-
  • вот-
  • победа-
  • премиер-
  • великобритания-
  • позиции

Джонсън спечели вота късно в понеделник с 211 гласа срещу 148

Джонсън ще се опита да укрепи позициите си след вчерашния вот - 1
Снимка: БГНЕС

Британският премиер, Борис Джонсън, ще се опита да укрепи позицията си днес, като изложи редица нови политики след като оцеля при вот на доверие, който разкри мащаба на заплахата за позицията му, предаде Ройтерс.

Джонсън спечели вота късно в понеделник с 211 гласа срещу 148 - достатъчно, за да избегне незабавното подаване на оставка, но с по-голям от очакваното бунт в неговата партия, която го остави политически "ранен" и го накара да се бори, за да спечели отново доверието на колегите си и широката общественост.

Първото му предизвикателство ще бъде да убеди най-висшите си съюзници, някои от които вероятно биха искали да го заменят, ако бе изгонен, че може да докаже своето лидерство.

Офисът на Джонсън издаде изявление, в което се казва, че той ще използва срещата, за да изложи визията си за следващите седмици, включително нови политики за намаляване на разходите за грижи за деца и т.н.

„Това е правителство, което изпълнява това, от което хората в тази страна се интересуват най-много“, каза Джонсън в изявлението.

"Ние сме на страната на трудолюбивите британци и ще продължим с работата."

"Daily Telegraph" нарече резултата от вота на доверие "куха победа."

Наричайки резултата "пирова победа", "Times" написа, че тясната победа е оставила политическия авторитет на Джонсън силно накърнен и неговата партия по-разделена от преди.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роб на глобализма

    5 3 Отговор
    Добър цирк изигра тая глобалистка марионетка. Сега поне година не могат да го пипнат, докато напълно ги съсипе тъпите албионци.
  • 2 Плешо

    1 1 Отговор
    Тоя сламенорус рошльо ,да отиде да се подстриже най-напред, да се среше, че у главата мяза като разплетена дамаджана или сламата на двора на баба ми дето е разровена от кокошките ...Само един червен изкуствен нос на ластик вързан и една конусна шапка и досущ циркаджия -клоун ...
  • 3 хммм

    1 0 Отговор
    Джонсън е стоманобетон. Няма какво да укрепва.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: