Last news in Fakti

7 Юни, 2022 11:35 936 49

Учения на НАТО ще се проведат в Турция от 20 до 28 юни

  • нато-
  • военни-
  • учения-
  • турция-
  • северноатлантически алианс

Съобщи министерството на отбраната в Анкара

Учения на НАТО ще се проведат в Турция от 20 до 28 юни - 1
Снимка: БГНЕС

Военните учения на НАТО „Рамщайн Дъст II“ (Ramstein Dust II-2022(RADU II-22) ще се проведат в Турция от 20 до 28 юни, съобщи Анадолската агенция, като се позовава на съобщение на министерството на отбраната в Анкара, предаде БТА.

Маневрите на Северноатлантическия алианс по разгръщане и готовност ще бъдат организирани в базата на командването на турската 3-а главна реактивна база в град Коня.

От турското министерство на отбраната уточняват, че ученията ще се реализират съвместно с международния учебен курс „Анадолски орел 2022“ (Anatolian Eagle 2022), който предоставя уникална възможност за обучение от гледна точка на методите за изпълнение на въздушни операции в базата в Коня.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инфо

    3 16 Отговор
    „Турция на Ердоган принадлежи ли към НАТО? попитаха бившият американски сенатор Джо Либерман и Марк Д. Уолъс, посланик на САЩ в Организацията на обединените нации за управление и реформи, в статия в Wall Street Journal. Те отбелязаха, че за разлика от Финландия и Швеция, Турция не отговаря на демократичните изисквания на НАТО, ако кандидатстваше за членство днес. Според Либерман и Уолъс: „Турция е член на НАТО, но при г-н Ердоган тя вече не подкрепя ценностите, които са в основата на този велик съюз. Член 13 от Устава на НАТО предоставя механизъм за членовете да напуснат. Може да е време за изменение на член 13, за да се установи процедура за депортиране на държава-членка."

    Коментиран от #7, #11, #14

  • 2 Натос Учениякис

    2 6 Отговор
    Ердото попита ли Мицотакис? Той получи ли ОК от него? Защото без разрешението на Мицотакис ... учения на нато ЙОК 🤣🤣🤣
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Айшето никъде не отива

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Айшето":

    Амъджата ще ходи, той е мана.ин. ще оправя фистолите на узото.

    Коментиран от #49

  • 7 Абе инфо

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Инфо":

    Винаги си бил дезинфо. Когато влезе в сила закона за електраните медии, за теб няма да има давност.
  • 8 Инфо

    2 4 Отговор
    Турски анализатор: "С Rafale и Belharra Гърция придобива надмощие в Егейско море". С Rafale и Belharra, Гърция ще има надмощие в Егейско море, каза турският военен анализатор Абдула Агар, отбелязвайки, че Атина с програмата си за въоръжение набира голяма мощ както в морето, така и във въздуха. Говорейки на телевизионен панел, г-н Агар характерно заяви, че "Те ще оборудват Rafale с ракети Meteor и с радарите си ще получат надмощие, купуват и модерните фрегати Belharra със зенитни ракети Aster 30. Всичката тази цена надхвърля 10 милиарда долара. Имат и подводниците Тип 214. Мицотакис се погрижи Гърция да получи и F-35. С тях те ще получат надмощие в Егейско море и в етерите".

    Коментиран от #10, #18, #19

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Абе инфо

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "Инфо":

    Гърците нямат надмощие над тоалетните си, за това се реват ту пред НАТО, ту пред ООН, ЕС, ЕК, Къде що има организации. Между другото защо се гърчееш? а не си поне като копейките да развяваш руското знаме. И не пиши лъжи, не само ти имаш интернет.
  • 11 гост

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Инфо":

    Турция на Ердоган принадлежи ли към НАТО?....Виж отговора и го запомни- ТУРЦИЯ НА ЕРДОГАН НЕ ПРИНАДЛЕЖИ НА НАТО, ЗАЩОТО ТУРЦИЯ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА Я ПРИНАДЛЕЖИ.НА ТУРЦИТЕ СА ПРИНАДЛЕЖАЛИ МНОГО ДЪРЖАВИ,НО ТУРЦИЯ НИКОГА НЕ Е БИЛА НА НЯКОЙ.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 инфласион йок, само 160%

    2 2 Отговор
    ние нямаме проблем с инфлацията, просто в реално изражение има проблем със скъпите продукти / ердо тъпото. честито на будалите!

    Коментиран от #17, #21, #26

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ти пък къде отиде

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "инфласион йок, само 160%":

    Гладна кокошка, каквото и падне сънува.

    Коментиран от #29

  • 18 Кого ще напада гърция?

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Инфо":

    Тези оръжия са прекалено много за отбрана и прекалено малко за война с Турция. Турция всичките тези оръжия си ги произвежда сама, а докато ф35 дойдат в Гърция турският tfx отдавна ще господства в небето за ужас на войниците в полички.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Не се оправдавай

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Чичо Лемнос":

    Приеми истината макар и болезнена 🤣🤣🤣
  • 21 хихихи

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "инфласион йок, само 160%":

    Колко милиарда станаха заемите? Живеете със заеми, които се топят някъде,но не и в джоба ти. Погледни по какви разбити "пътища" караш колата си,по какви разбити тротоари вървиш, просто махни си капаците и погледни къде живееш, погледни на какви влакове се качваш, погледни,че се возиш на 20 годишна кола изхвърлена на боклука в нормална държава,а ти си в прибрал от там, погледни,че доизносваш дрехите на някой от нормална държава....
  • 22 Куку българи

    5 1 Отговор
    Македонците в казан ги варят, вместо да излязът на протест за пожара на българския културен дом в македония, те се заяждат за това че в Турция ще има учение на НАТО, организация в която са и те. Просто необмислено българско гърчеене. Направете един митинг срещу палежа в македония а не ми се гърчейте тука. Или сте освен страхливци, сте и предатели?
  • 23 Мицотакис

    2 4 Отговор
    Чудя се за въпроси като демилитаризацията на Ливан със западни гаранции, отделянето на Киренайка с египетските гаранции за сигурност от Западна Либия, създаването на независима кюрдска държава в Месопотамия, освобождаването на Персия от аятоласите, възстановяването на Ирак и Сирия с активирането на Обединените арабски емирства, освобождаването на Катар от "Стражите на революцията", израелския щит за сигурност със столица Йерусалим и признато палестинско малцинство, мира в Йемен с гаранцията на Саудитска Арабия, разпадането на Турция и изтеглянето на турските войски от Кипър с гаранцията на НАТО, по-добре ли е за Турция, да бъде вътре или извън НАТО? Мисля да попитам наставника на турската политика, мъдрия Бахчели.

    Коментиран от #27

  • 24 Чича ви САМ

    1 1 Отговор
    Гавроши, сакам да ви кажа, че за 70 години, ние с ТРУД успяхме да изградим във всите европейски дръжави, свои ВОЕННИ БАЗИ.

    Далечко ни са падат от нашийо континент, Северна Америка, но кво да са прай, нал требе да ви наглеждаме и саветваме от время на время. Тук на нашийо континент веке не нема кой да советваме, откак си изтрупааме индиенецо.

    Аку си мислите че сме ва ОКОПИРАЛИ, така ви са струва. Сминете си училата и питайте тея дет им плащаме да ви думат, колку сте СУВЕРЕННИ и ДЕМОКРАТИЧНИ веке.

    Вие в Булгарии, когда бехте у Вършавския договор, тугава немаше руски военни бази на вашта тиритория, но кат ва натикахме в НАТО, са потрудихме да си напраяме 4 наши вуенни бази в Булгарско и идвам удържаме да ва опазваме от руската агресия.

    Туй че имаме наши американоски войски на ваша тиритория, не узначава, чи сме ва укупирали, а означава, чи много ва убичаме и ши ва опазваме докат можем. Нишо, че никуй не ва напада, но руската агресия витай во воздуха.

    От вашта територия можем да провеждаме ОТБРАНИТЕЛНИ операции против Русия. Моем да изтралваме ракети, да излитат самалети. Многу ни са ще да им хвърлим няколко ОТБРАНИТЕЛНИ бомби над Мусква, но най страх да ни ни утговорят на по здрав а.

    Аку на питате, дали не сакаме да съ върнем на наша територия на нашийо континент, ши требе да ви кежем Цъ. Немойте си платите туй удоволствие дан и видите гърбо.

    Само един патрон на изрита навремето от дръжавата си. Де Гол ли беше, или облечен.

    Ний са го
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Голям смях

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "инфласион йок, само 160%":

    Поквареният старец отново се подиграва с опростенческите турци. Вчера той им каза, че Америка е врагът и че американските бази в Гърция са срещу Турция, в момент, когато най-голямата американска база е в Инджирлик, Турция, а самият той моли американците за F-16 и Байдън за среща!!!
  • 27 Има да се чудиш как да лъжеш

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Мицотакис":

    Абе най знаещия, какви подвеждания, къде в статията вида нещо което си писъл в коментара си? Напиши един плакат иди в центъра където живееш и протестирай срещу палежа в Македония.
  • 28 Абе ей БЪЛГАРИ !!!

    4 1 Отговор
    Нещо да не сте се объркали не в Турция ви палят културния дом. Ама ако така ще пишете, някой в Турция от тези лъжи може да не му издържат нервите. Пишете, пишете тъпотии и след това ама те на мразят. Вола като рие, пръста хфърла на гърба си, сега и ваща работа. Наистина заслужавате сармата на Рогозин.
  • 29 Тайпис Ердоганакис

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "Ти пък къде отиде":

    осигури глад, мизерия, сълзи и сополи за всички турчолякис и зарадва Мицотакис 🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #31

  • 30 Абе бунгор

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "Айшето":

    Теб с този коментар не те ле премахнаха? Ама си нахал, нали, българска работа на гърчеещите се българи.

    Коментиран от #33

  • 31 Бол е българската софра

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Тайпис Ердоганакис":

    За това пращате кординати за прецизност на руснаците да ви пратят малко сарми.
  • 32 Бум на строителство

    1 0 Отговор
    Скоро ще има недостик на места в българските лудници и затвори.
  • 33 решението за твоята севда

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "Абе бунгор":

    вие турците сприрате да търсите момчета, така че вашите жени спират да търсят мъже в гърция

    Коментиран от #35, #36, #37, #38

  • 34 🤣🤣🤣🤣

    2 0 Отговор
    Болкааааааа
  • 35 Събуди се

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "решението за твоята севда":

    Смени си средата, много глупави приятели имаш, личи ти.
  • 36 Маке стайл

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "решението за твоята севда":

    Не знам, турци, гърци, но макетата шава опраят.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 То има справедливост

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "решението за твоята севда":

    Не се чуди когато те сполети.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Гръцки псоли

    3 1 Отговор
    боли, дълбоко боли.

    Коментиран от #41, #42

  • 41 Промени

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "Гръцки псоли":

    Когато си на букаи и направиш гръцки псоли може и да боли, щом казваш, при турския рozisyon е по дълбоко и по добре няма сегмент.
  • 42 Айшето

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Гръцки псоли":

    Идвам !!!!!!
  • 43 Троскот

    0 2 Отговор
    Дали това няна да е последното обучение на НАТО в Турция.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Айшето

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Айшето никъде не отива":

    Все пак аз ще отида на гръцки остров
    Научих, че гърците е.ат и бият много
Новини по държави: