Last news in Fakti

8 Юни, 2022 11:30 1 123 8

Турция разкритикува „предубедения и нереалистичен“ доклад на ЕП

  • турция-
  • еп-
  • европейския парламент -
  • доклад-
  • ес

Турското външно министерство осъди доклада на Европейския парламент за страната като „предубеден и нереалистичен“

Турция разкритикува „предубедения и нереалистичен“ доклад на ЕП  - 1
Снимка: Shutterstock

Турското външно министерство осъди доклада на Европейския парламент за страната като „предубеден и нереалистичен“ в изявление, разпространено късно във вторник, като същевременно предупреди законодателния орган на Европейския съюз да не се превръща в инструмент в ръцете на „тесногръдите кръгове“, съобщава електронното издание на вестник Kathimerini.

Министерството също така обвини ЕП, че толерира членове на терористични групировки, като добави, че институцията е загубила доверието си в очите на турската общественост.

„Безпочвените възгледи в доклада, отразяващи претенции за демокрация, върховенство на закона и правата на човека у нас, и тесногръдите усилия на една или две страни-членки на ЕС по отношение на проблемите в Егейско море, Източното Средиземноморие и Кипър, не са от полза за нас“, се казва в изявлението.

При гласуване по-рано във вторник на доклад, който предупреждава, че Турция многократно се оттегля от ангажиментите си във връзка с процеса на присъединяване към ЕС, въпреки изявленията, че има за цел да стане държава-членка, огромното мнозинство от 448 евродепутати гласуваха в подкрепа на документа. Против се обявиха 67, 107 се въздържаха от гласуване.

Депутатите подчертаха, че на този етап ЕП не може да оправдае промяна на позицията си относно официалното спиране на преговорите за присъединяване с Турция, които на практика са в застой от 2018 г.

Източник: Kathimerini


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кикиляшка

    15 0 Отговор
    Турция си гони турските интереси, няма как да се съобразява с другите, защото и те гонят техните си интереси

    Коментиран от #6

  • 2 Теле

    2 0 Отговор
    Ердо, мигранти, европа
  • 3 С путин сякаш една майка ги е раждала

    3 13 Отговор
    Съвсем скоро вироглавата политика на анадолския сатрап ще получи ясен знак от Чичо Сам!
  • 4 ганю

    7 0 Отговор
    ЕС се управлява от мафията няма да стане
  • 5 Психологията на абсурда

    3 0 Отговор
    Сценарии в турските медии за нахлуване на гръцки острови - Да вземем някои острови, така че гръцката политика да рухне, каза политическият анализатор Хакан Байракци пред Си Ен Ен Турк. Дискусията започна от директора на вестник Хуриет Ахмет Хакан, позовавайки се на Гърция - САЩ отношения: Гърция става ли щат на САЩ? Защо казваме това? Защото изглежда, че има план на САЩ, който се изпълнява през Гърция. Има почти 10 бази и президентът Ердоган каза кого искат да заплашват с толкова много бази, които строят. Тогава анализаторът каза: Може да не са изчислили нещо. Турция, за да избегне срама, може да направи военна операция тук, да плесна, да нахлуе на два острова тук и да каже Аз не съм агресивна страна. Тогава гръцката външна политика ще бъде унижена и политиката на САЩ също ще се срине. Освен това във вътрешната политика Турция ще каже, Аз не нападнах Гърция, просто й дадох послание, че ако продължи агресивната политика, аз ще го направя.

    Коментиран от #7

  • 6 Судоку

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "кикиляшка":

    След като европейските и натовските граници бъдат затворени за вас, продукти, фондове, фабрики, мигранти, заеми, военна техника, излез и поговори. Сега мълчи, защото нямаш самостоятелна външна политика, без запада умираш в следващия миг.

    Коментиран от #8

  • 7 тоз аналитик е

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Психологията на абсурда":

    още едно доказателство, че ислямистите са безмозъчни
  • 8 Кога?

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Судоку":

    Защо си мислиш, че турците са като теб. Все пак са хора владели три континента половин хилядолетие. Турците отдавна си създадоха алтернативни пазари по цял свят. Отдавна си имат и алтернативен военен съюз. Все пак, това е Турция, производството й не почва и свършва с чушкопеци. Затова,ти който мартеница неможеш да произведеш ни най малко си имаш на идея какво може Турция.
Новини по държави: