8 Юни, 2022 18:01 743 15

САЩ обявиха подкрепа от 100 млн. долара за медицинско обучение в Латинска Америка

  • сащ-
  • латинска-
  • америка-
  • медицинско-
  • обучение-
  • средства-
  • милиони

Планът бе оповестен по време на срещата на върха на Америките в Лос Анджелис

САЩ обявиха подкрепа от 100 млн. долара за медицинско обучение в Латинска Америка - 1
Снимка: БГНЕС

Съединените щати обявиха днес план за 100 милиона долара за професионалната подготовка на половин милион медицински лица в Латинска Америка. Планът бе оповестен по време на срещата на върха на Америките в Лос Анджелис, предаде Франс прес.

С тези пари ще се сформира така нареченият Корпус по здравеопазването на Америките. Той ще има за цел за 5 години да подобри компетенциите на 500 хиляди служители в сектора, в частност в секторите на научните изследвания и публичната администрация, уточни Белият дом в комюнике.

Тази новина идва в момент, в който американският президент Джо Байдън се очаква да присъства по-късно днес на срещата на върха с мисия да се опита да си възвърне един регион, в който китайското влияние определено напредва.

Подготовката на здравните работници ще струва 100 милиона долара, но САЩ няма да осигурят цялата сума и ще опитат да съберат средства, по-специално чрез посредничеството на Панамериканската организация за здравеопазване, отбелязва АФП.

"Пандемията ни показа многото недостатъци на нашите здравни системи по света и подчерта важността от здрави и устойчиви системи за цялото население", подчертава Белият дом.

След началото на пандемията Китай заздрави ролята си в Латинска Америка с бързите доставки на ваксини.

Куба от доста време „изнася“ своите лекари, които са на държавна работа – една практика, която толкова силно разгневи предходната американска администрация на Доналд Тръмп, че той спря финансирането на Панамериканската здравна организация заради предполагаеми нейни връзки с комунистическата страна, припомни Франс прес.

Дългоочакваната среща на върха на Америките се провежда без мексиканския президент, който я бойкотира заради това, че на нея не са поканени левите лидери на Куба, Никарагуа и Венецуела с мотива, че те не спазват демократичните ценности.

Американският вицепрезидент Камала Харис обяви ангажимент на частния сектор на стойност 1,9 милиарда долара в подкрепа на създаването на работни места в Централна Америка. Този ангажимент освен това цели да обезкуражи хората от тези страни да мигрират към САЩ.

Тези ангажименти на частни компании, за които Харис съобщи вчера, са в допълнение на тези на стойност от 1,2 милиарда долара, обявени миналата година за страните от така наречения черен триъгълник - Салвадор, Гватемала и Хондурас – три държави, от които редовно потеглят керваните с мигранти към САЩ


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    14 0 Отговор
    Тия само печатат хартиики и раздават не св спреха, а и никой не ги контролира за сега
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 МИМИ

    14 0 Отговор
    ПАРИТЕ НЕ БИЛИ ЗА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ А ЗА ОБУЧЕНИЕ НА АГЕНТИ ЗА ПРЕВРАТИ В ЮЖНА АМЕРИКА ОБЪРКАЛ СЕ БАИ ДЪН
  • 5 не може да бъде

    9 0 Отговор
    Все пак е добре да се уточни - тези 100 млн.долара за подготовка или за вербовка са предвидени!?
  • 6 Бай изДън

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "ЖЕКО":

    ФАШ печелят от смърт в пъти повече отколкото за здраве!!! Даже от труповете печелят правят ги на компост за ГМО манджите!
    Това за здравето е губещ разход за замазване на очите на наивниците по света!
  • 7 Гост

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Диоген":

    Ел Коменданте беше велик, и революцията и каузата му бяха велики, и държавата му имаше период в който хората бяха щастливи и доволни. Мир на праха му, никога няма да бъде забравен.
  • 8 Историк

    8 0 Отговор
    Това са средства за обучение на мед.персонал за новите биолаборатории...Старите в Украйна вече са деактивирани-вие вярвате ли,че някой ей така от добро сърце (особенно амишите) ще даде подобна сума!
  • 9 Биологична война срещу 7 милиарда населе

    8 0 Отговор
    Това са пари за биолаборатории. Препоръката от императора е да не се яде прилепи и други генномодифицирани живи твари.
  • 10 Сандо

    7 0 Отговор
    Тече много интензивен процес на откъсване на Латинска Америка от САЩ.Янките се мъчат да го преустановят,но явно и парите са им вече малко.А те общо взето умеят само две наща:или да купят някого,или да го набият за да слуша.Малко са тия като нас дето доброволно са се проснали под чепика им.
  • 11 КОНТРАТА

    5 0 Отговор
    Това са по 100 долар на човек с тези пари и дюнерджия не може да се обучи
  • 12 а така

    4 0 Отговор
    а нещо за непоканените куба нигарагуа и венесуела в ЛА, нещо за бойкота от аржентиа и мексико
  • 13 По 200 долара на човек

    2 0 Отговор
    Браво!
  • 14 Тъжно, но факт...

    1 0 Отговор
    Ако продължават така не само ще се разпаднат, но ще се молят на Мексико след 20 години да присъедини повече щтати с референдум! хи хи хи
  • 15 БгТопИдиот

    3 0 Отговор
    Друго си е 40 млд за държавата 404 !!!