13 Юни, 2022 13:20 993 6

Ким Чен-ун затяга партийната дисциплина в Северна Корея

  • ким чен-ун-
  • северна корея-
  • covid-19-
  • оон-
  • кндр

Севернокорейският вожд обмисля репресии срещу длъжностни лица, които злоупотребяват с властта си и извършват "нездрави и нереволюционни действия"

Ким Чен-ун затяга партийната дисциплина в Северна Корея - 1
Снимка: Shutterstock

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и неговите най-приближени от обкръжението му обмислят репресии срещу длъжностни лица, които злоупотребяват с властта си и извършват "нездрави и нереволюционни действия", съобщава "Асошиейтед прес", позовавайки се на севернокорейските медии.

Този ход идва в момент, когато Ким се стреми към по-голямо вътрешно единство за преодоляване на епидемията от Ковид-19 и икономическите трудности в страната.

Не се уточнява какви конкретни действия са били обсъдени на заседанието на управляващата Корейска трудова партия вчера. Наблюдатели обаче считат, че евентуални репресии срещу длъжностни лица, уличени в подобни деяния, може да са опит за затвърждаване на контрола на Ким над народа му и за сплотяване на хората около севернокорейското ръководство в условията на вътрешни трудности.

Севернокорейският глава и висшите партийни лидери са обсъдили "воденето на по-интензивна борба срещу неразумни и нереволюционни действия, включително злоупотреба с власт и бюрократизъм, разкрити сред някои партийни служители", посочва севернокорейската информационна агенция KCNA.

Ким е разпоредил да бъде укрепен авторитетът на партийната одитна комисия и на други местни системи за контрол на дисциплината, с цел насърчаване на "монолитното ръководство" на партията и "широката политическа дейност на партията чрез силна система за дисциплина".

Преди това Ким отправяше спорадични призиви за борба с "антисоциалистическите практики" през последните две години на фона на опасенията извън КНДР за крехката икономика на страната, която беше поразена от свързаните с пандемията затваряния на границите, санкциите на ООН и собственото си недобро управление.

Засилените ограничения за движение, наложени от Севера в резултат на избухването на COVID-19, могат допълнително да изострят икономическите трудности в страната, смятат някои експерти.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грух грух

    6 1 Отговор
    Браво Кими затягай дисциплината да не те боли главата после
  • 2 БСТ

    8 1 Отговор
    И при нас трябва да я стегнат дисциплината , че Ленчето много се разхлабила ... xD
  • 3 Да изберем

    10 1 Отговор
    Ким за Президент на България!!!
  • 4 генчо

    5 1 Отговор
    35%от българите искат той да им е лидер, защото при него е като едно време
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    изпратете му ленчето с мустака да го олаби тоя човек, напрегнат ми се вижда, не кат нашия с кривата уста изпаразнен отдолу
  • 6 а ъъъ

    2 0 Отговор
    Дойде ли време за рязане на зелките???!!!
Новини по държави: