Last news in Fakti

20 Юни, 2022 13:35 874 2

Наводненията в Бангладеш създадоха проблеми

  • бангладеш-
  • наводнения-
  • криза-
  • храна-
  • доставки

Затруднени са доставките на храна, водоснабдяването и електроснабдяването

Наводненията в Бангладеш създадоха проблеми  - 1
Снимка: Shutterstock

Наводнения продължават да създават и днес хаос в Бангладеш, предаде Асошиейтед прес, като се позова на представители на бангладешките власти и на местни медии.

Властите изпитват затруднения при доставките на храна до убежищата, в които се укриха хора в северната и в североизточната част на Бангладеш.

Над десет души загинаха из цялата страна от началото на мусона миналата седмица, съобщиха властите. Правителството прибегна в петък до помощта на въоръжените сили във връзка с евакуацията на хора от засегнатите райони.

Бангладешката телевизия "Екатор" съобщи, че милиони остават без електричество.

Енамур Рахман, младши министър на борбата с извънредните ситуации, заяви, че до 100 хиляди души са били евакуирани в окръзите Сунамгандж и Силхет, които са най-тежко засегнатите от наводненията. В същия район около 4 милиона души са на практика откъснати от света, съобщи информационната агенция "Юнайтед Нюз ъф Бангладеш".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГавРошавия

    2 0 Отговор
    Нашите братя мюсюлмани от Бангладеш да дойдат в Турция, за да гладуваме заедно.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.