21 Юни, 2022 08:29 1 202 3

Президентът на Панама страда от рядко заболяване

  • панама-
  • президент-
  • заболяване-
  • рядко-
  • страда

Панамският президент, Лаурентино Кортисо, съобщи, че му е била поставена диагноза "миелодиспластичен синдром"

Президентът на Панама страда от рядко заболяване - 1
Снимка: БГНЕС

Панамският президент, Лаурентино Кортисо, съобщи, че му е била поставена диагноза "миелодиспластичен синдром" и заяви, че ще потърси второ мнение, предаде Ройтерс.

Миелодиспластичният синдром е рядко срещана болест на кръвта, смятана за вид рак, засягащ способността на тялото да произвежда здрави кръвни клетки в костния мозък, според Американското общество за борба с рака.

Кортисо заяви, че според оценките на лекарите е изложен на средна степен на риск, но се чувства добре, в добро състояние на духа и ще продължи да изпълнява задълженията си като президент. Той уточни, че диагнозата му е била поставена на 16 юни след профилактично кръвно изследване, резултатите от което са накарали лекарите да препоръчат биопсия на костен мозък.

Президентът ще получи второ мнение от специалисти в Хюстън, Тексас, след като произнесе годишната си реч за състоянието на страната пред панамския парламент, на 1 юли.

Въпреки диагнозата лекарите смятат, че общото състояние на 69-годишния президент за "прекрасно", заяви самият той, съобщи БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Трябва и той

    1 0 Отговор
    да кара велосипед.
  • 3 Сандо

    1 0 Отговор
    И този ли не се е харесал на Хегемона?Нещо редките болести много често почнаха да навестяват латиноамериканските лидери!