Last news in Fakti

22 Юни, 2022 15:20 1 059 7

Швейцария легализира употребата на канабис за медицински цели

  • швейцария-
  • канабис-
  • медицина-
  • закон

Швейцарското правителство узакони днес употребата на канабис за медицински цели, което ще улесни достъпа на пациенти до канабиса

Швейцария легализира употребата на канабис за медицински цели - 1
Снимка: Shutterstock

Швейцарското правителство узакони днес употребата на канабис за медицински цели, предаде Франс прес.

Това ще улесни достъпа на пациенти до канабиса, тъй като вече няма нужда от властите да бъде искано специално разрешение за неговото предписване.

На редовната си седмична среща Федералният съвет (швейцарското правителство) "реши да отмени забраната за употреба на канабис за медицински цели", се казва в правителствено комюнике.

Швейцария легализира употребата на канабис за медицински цели
Снимка: Shutterstock

Швейцарският парламент вече одобри през март миналата година изменение на закона за наркотичните вещества, което подготви почвата за узаконяването на канабиса от правителството.

Новото законодателство ще влезе в сила на 1 август.

Здравните власти на Швейцария са на мнение, че новата уредба ще облагодетелства хиляди хора. Става дума най-вече за болни от рак или множествена склероза, чиито мъки могат да бъдат облекчени благодарение на употребата на канабиса, отбелязва Франс прес.

Източник: Франс прес

Швейцария легализира употребата на канабис за медицински цели
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    9 1 Отговор
    В България можеш да влезеш в затвора за шофиране с болкоуспокояващо, заради фалшивите тестове на КАТ, а в Швейцария може да успокояваш болката с наркотик! Нещо, географията ми казва ERROR, когато си мисля, ние и Швейцария на един континент ли се намираме?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Боби

    7 1 Отговор
    В България кога?
  • 5 герап

    3 1 Отговор
    България е оле-мале! Няма ни закон,ни нищо. Тя пътищата си не може да оправи,та какво остава за медицинските решения за болните хора. Отдавна трябваше да разреши проституцията,та момичетата да не се разкарват полуголи лете и зиме по магистралите и полицаите да ги тормозят. Законодателството в България не е пипано от 80-те години на миналия век. Уж щяха да обявяват за невалиден социализма,а още не са обявили браковете от тогава за невалидни. Скатават се народните избранници и туй то. Уж много работа им предстояла. Поне така каза г-н Гечев.
  • 6 При тях

    2 1 Отговор
    От години е разрешено да си гледаш мисля, че до 4 растения вкъщи.
  • 7 111

    2 0 Отговор
    Свобода за конопа!
Новини по държави: