Last news in Fakti

24 Юни, 2022 09:35 2 720 29

Самолет се е разбил в Русия

  • русия-
  • ил-76-
  • рязан-
  • самолет

Руски военно-транспортен самолет Ил-76 се е разбил в района на град Рязан

Самолет се е разбил в Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Руски военно-транспортен самолет Ил-76 се е разбил в района на град Рязан, югоизточно от Москва. По предварителни данни са загинали най-малко четирима души. Това съобщи за ТАСС източник от филиала на Министерството на извънредните ситуации на Русия за Рязанска област.

"Самолетът се разби поради внезапно запалване на двигателя. В резултат на това загинаха четирима, петима бяха хоспитализирани", каза източникът.

Според инормацията самолетът е летял по маршрута Белгород-Оренбург, като е кацал на военното летище в Дягилево, край Рязан, за зареждане с гориво. Полетния маршрут показва, че машината може по някакъв начин да е свързана с руската инвазия в Украйна. Припомняме, че Белгород е едно от затворените заради военните действия летища в Южна Русия.

Властите в региона потвърдиха, че четирима души са загинали и петима са ранени в резултата на самолетната катастрофа. Това съобщиха в канала Telegram на оперативната група на Рязанска област.

"Оперативната група на регионалното правителство съобщава, че по предварителна информация четирима души са загинали в резултат на самолетна катастрофа в района на Михайловската магистрала в град Рязан", се казва в доклада. "Още петима (са получили) с наранявания с различна тежест се намират в лечебни заведения в Рязан. оказва им се необходимата медицинска помощ. Състоянието на пострадалите е стабилно. Информацията ще бъде уточнена."

Военно-транспортният самолет Ил-76 е извършил аварийно кацане в района на град Рязан поради неизправност на двигателя, съобщи руското Министерство на отбраната в петък. Според ведомството произшествието е станало по време на тренировъчния полет без товар, поради установена неизправност на двигателя, екипажът е решил да кацне на земята, а самолетът е се е разрушил частично при допир със земята. Пострадалите членове на екипажа са откарани в болници.

Според Министерството на извънредните ситуации за Рязанска област самолетът се е разбил в петък рано сутринта. На мястото на катастрофата е възникнал пожар, който е потушен.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Интересно

    38 10 Отговор
    Пак ли?Вече всеки ден пада самолет извън тези свалени в Украйна.Явно усиленото използване и липсата на потдръжка си казват думата.

    Коментиран от #12, #19, #29

  • 2 сигурно

    10 14 Отговор
    Кирил Петков го е свалил.
  • 3 ТРЕНИРОВЪЧЕН ПОЛЕТ БЕЗ ТОВАР....☝

    15 6 Отговор
    ...А С ДЕСЕТ (......)РУ.КИ ЗЕМЛЯНИ🤔

    Коментиран от #20

  • 4 льо лю ал ахм@к

    14 11 Отговор
    машалла
  • 5 КуКу

    26 4 Отговор
    Няма ли кой да сложи една табела: Пушенето забранено?
  • 6 Матрософ

    26 6 Отговор
    Нормално е, след като е произведен 1960г.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Не можах да разбера

    9 0 Отговор
    Каква е причината за катастрофата първо пише че се е запалил двигателят а след това пише че неуспешно се е приземил
    И всичките тези неща са написани по няколко пъти

    Коментиран от #18

  • 9 Според мен

    7 5 Отговор
    Самолетът е бил свален от зеленски
  • 10 Мишел

    5 5 Отговор
    Попадане на птици в двигателя.
  • 11 Иван Томов

    15 7 Отговор
    Очертава се скорошно завършване на войната тъй като като чета такива статии Русия ще остане без авиация

    Коментиран от #26, #28

  • 12 Aлфа Bълкът

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "Интересно":

    Интересно ще е след 2г санкции в Русия. Путин вероятно ще свърши като Мусолини!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Северноатлантик

    2 11 Отговор
    Нашите натовски приятели ще се радват . Ще има празнична стрелба . После ще броят избитите амерщиканчета .
  • 15 Софиянец

    8 4 Отговор
    Липса на обслужване, части няма
  • 16 Копейкин.... Костя Копейкин

    17 6 Отговор
    Руснаците са велики само по тяхната телевизия. Ще направят репортаж, че са планирали да се разбие защото и без това не им е трябвал. Официална информация : За първото тримесечие на 2022 година завинаги са напуснали Русия 3,9 милиона човека. 2019 - 8,4 милиона, 2020 - 7,6 милиона, 2021 - над 9 милиона. Много се моля на хората които пишат прекрасни коментари колко е велика Русия, да отиде там, да се спусне в метрото в Москва в делничен ден и да преброи колко човека със славянска външност ще види. Бях, видях, поговорих с хората, всичко ми се преобърна на 180 градуса, никога повече няма да отида в тази кочина.

    Коментиран от #21

  • 17 ПРОСТО

    7 4 Отговор
    Силата на Руската отбрана и мощ....
  • 18 МалкоЛогика

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Не можах да разбера":

    Първо запален двигател, после може би някоя система не е сработила поради повреда от пожара, например един колесник, или нещо по управлението. Кацане е имало, но не е било както обичайно.

    Коментиран от #23

  • 19 Човек с памет

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Интересно":

    Така ли?
    Какво е падало вчера, онзи ден и по-предишния ?
  • 20 ИмамОчи

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "ТРЕНИРОВЪЧЕН ПОЛЕТ БЕЗ ТОВАР....☝":

    Нацизмът се е вселил в тебе. Търси помощ преди да е станало късно.
  • 21 Чудно!

    9 7 Отговор

    До коментар #16 от "Копейкин.... Костя Копейкин":

    Много сте ми интересни, като заревете на чужд гроб. 26 милиона от 144 милиона население за Русия. Нещо да кажеш за милата родна картинка?! 2,5 милиона от 6,5 милиона население, избягали навън от уханния живот на маслодайни рози. И от които 6,5 милиона 1/3 не са славяни. Да ви имам и анализите!
  • 22 един друг

    3 3 Отговор
    Бракували са го. Още от времето социализма знаем, че руските самолети ги бракуват докато са във въздуха. Жалко, че не е бил пълен с военна техника. Можеха да бракуват и няколко танка Т 62 заедно с него.
  • 23 Мишел

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "МалкоЛогика":

    От клип за катастрофата в нета:
    Самолетът излита, десният двигател се запалва, самолетът прави обратен завой в опит за кацане на летището и когато разбират, че има опасност да паднат в жилищен квартал , кацат в полето пред 8 етажни панелки.
    Самолетът току що е зареден с гориво, следва силен взрив.. .Възможно е да са оцелели тези, които са съумели да напуснат самолета секунди преди кацането.
  • 24 нема резервни части

    5 2 Отговор
    В резултата на санкциите русите нямат лагери за вагони..За аеропланите е същото!
  • 25 ВИА "Земляне"

    2 1 Отговор
    И ДОКАТО СА ПАДАЛИ СА ПЯЛИ ЗЕМЛЯ В ИЛЮМИНАТОРЕ
  • 26 до Иван Томов

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Иван Томов":

    Руснаците ще преоборудват изтребители във пътнически самолети :)))))

    Коментиран от #27

  • 27 Чудно!

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "до Иван Томов":

    Как е? Върви ли кореспонденцията със... себе си?!
  • 28 Мишел

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "Иван Томов":

    Припомням, че за последните 10 дни САЩ загубиха военен хеликоптер, изтребител F16 и един от нановите си военни самолети Оrsey, без да имат война и проблеми с поддръжката (това последното е под въпрос)
  • 29 Рико

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Интересно":

    Това още нищо не е. Чакай да дойдат последиците от санкциите. Всичко качествено западно, ще трябва да се заменя с руско дървено! Тогава ще четеш всеки ден за тежки производствени аварии.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания