Last news in Fakti

27 Юни, 2022 08:09 1 030 1

Намаляват случаите на треска в Северна Корея

  • северна корея-
  • случаи-
  • треска-
  • ковид-19-
  • заразени

Новите предполагаеми случаи на COVID-19 в Северна Корея остават под 10 000 за трети пореден ден

Намаляват случаите на треска в Северна Корея - 1
Снимка: БГНЕС

Новите предполагаеми случаи на COVID-19 в Северна Корея остават под 10 000 за трети пореден ден, съобщиха нейните държавни медии в понеделник.

Повече от 7300 души са показали симптоми на треска за 24-часов период до 18 часа предния ден, предаде news.bg.

Това съобщи официалната Корейска централна новинарска агенция (KCNA), като цитира данни от държавния щаб за превенция на спешни епидемии.

Той не предостави информация за нови смъртни случаи.

Общият брой на случаите на треска от края на април достигна над 4,72 милиона, от които над 4,7 милиона са се възстановили и най-малко 13 840 се лекуват.

На 12 май Северна Корея обяви първия си случай на COVID-19, след като твърдеше, че е свободен от коронавирус в продължение на повече от две години.

Дневният брой на заразените с треска в страната е в низходяща тенденция, след като достигна връх от над 392 920 на 15 май.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    1 0 Отговор
    В Северна Корея намаляват случаите на треска,в България активните случаи на треска са около 60 000 човека,а в Индия активните случаи с треска са само 90 000 човека,невероятно,но факт.
Новини по държави: