Last news in Fakti

27 Юни, 2022 19:50 1 376 7

Москва изгони осем гръцки дипломати като ответна мярка

  • гърция-
  • русия-
  • дипломати-
  • персона нон грата

Гръцкият посланик в Москва беше извикан днес в руското външно министерство, където беше уведомен, че осем гръцки дипломати са обявени за персона нон грата в Русия

Москва изгони осем гръцки дипломати като ответна мярка - 1
Снимка: Shutterstock

Гръцкият посланик в Москва беше извикан днес в руското външно министерство, където беше уведомен, че осем гръцки дипломати са обявени за персона нон грата в Русия, съобщиха световните агенции.

В съобщение на руското външно министерство се посочва, че пред посланика на Гърция Екетерини Насика е бил изразен "решителен протест във връзка с конфронтационния курс на гръцките власти по отношение на Русия, включително доставка на въоръжение и военна техника за киевския режим и обявяването на група руски дипломати в Гърция за персона нон грата", посочва ТАСС.

"На посланика беше връчена нота с уведомление, че в качеството на ответна мярка осем гръцки дипломати в Русия са обявени за персона нон грата и трябва да напуснат страната в рамките на осем дни", се отбелязва още в съобщението.

Гърция е членка на НАТО и Европейския съюз, която се присъедини към санкциите на ЕС срещу Русия във връзка с действията ѝ в Украйна, припомня Ройтерс.

През април Гърция съобщи, че експулсира 12 руски дипломати заради военната намеса на Москва в Украйна.

През последните месеци западните държави експулсираха неколкостотин руски дипломати, а Русия отвърна със същото, отбелязва АФП.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соломон

    15 2 Отговор
    Като не щеш мира, на ти секира !
  • 2 Москва гони дипломати

    2 13 Отговор
    и започва производство на вибратори и други секс играчки, тъй като западните подлежат на забрана.Руският тарикат Максимилиан Лапин казва също, че магазините му са спрели да купуват продукти от САЩ, тъй като има голям риск изобщо да не ги получат.
    Чуждестранните стоки ще бъдат заменени с местни, увери обаче бизнесменът.
    „Продължихме да се фокусираме върху заместването на вноса: собствено производство на вибратори, секс играчки, кожени фетиш и BDSM аксесоари, лубриканти, масажни масла. Качеството на тези продукти не е по-лошо, ако не и по-добро от това на международните марки, а цената е няколко пъти по-ниска“, каза Лапин.

    Нека да изпратят сравнително запазени русофили за разплод в Русия. Ще се родят по-голеи руснаци и от руснаците !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ердоган

    2 5 Отговор
    На грък вяра да нямаш
  • 5 Да извикаш посланика на Гърция

    0 1 Отговор
    Пред когото да протестираш е все едно да се скараш на магарето, а не на ездача му, че е сгазило лука. Всички знаем, че гърците са яхнати от американци французи, китайци и араби и вървят според тоягата. Извикайте американският Амбасадор, от гръцкият нищо не зависи.

    Коментиран от #7

  • 6 Ефхаристо поли

    0 1 Отговор
    Ти на кануме, наведени сме без гащи а американците ни дишат във вратле то..... иначе сме независими вропейци....
  • 7 УмУмаУмДава

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Да извикаш посланика на Гърция":

    А ми то и гърците загърбваики Русия се уповават на силата на САЩ и те ще сгазят лукът както арменците дето се доверяваха на запада начело с Франция и се перчиха на азербайджанските турци в Карабах какво ли станало ми вие си го знаете не сте или не са толиова малоумни.
Новини по държави: