Last news in Fakti

28 Юни, 2022 12:25 610 9

Г-7 ангажира 5 млрд. долара за борба със световната продоволствена криза

  • г-7-
  • сащ-
  • криза-
  • помощ

Г-7 ще ангажира до 5 милиарда долара за подобряване на глобалната продоволствена сигурност, САЩ ще посигурят над половината от тази сума

Г-7 ангажира 5 млрд. долара за борба със световната продоволствена криза - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Г-7 ще ангажира до 5 милиарда долара за подобряване на глобалната продоволствена сигурност, информира агенция Ройтерс. Това заяви високопоставен американски служител. Така групата ще отговари на притесненията в развиващите се страни относно заплахата от глад, предизвикана от войната в Украйна.

В последния ден на срещата на върха на Г-7 в Германия официалният представител каза, че Съединените щати ще осигурят над половината от тази сума, която ще отиде за усилия за борба с глада в 47 държави и за финансиране на регионални организации.

Г-7 се опитва да обедини нововъзникващите страни, много от които имат тесни връзки с Русия, за да се противопоставят на нахлуването на руския президент Владимир Путин в Украйна и покани пет големи демокрации със средни и ниски доходи на срещата на върха, за да ги спечели.

Някои развиващи се нации, които сами са бивши жертви на западния колониализъм, виждат оплакванията на Запада срещу Украйна като самоцелни и са по-загрижени от въздействието на растящите цени на храните върху тяхното население.

Някои обвиняват западните санкции, а не нахлуването на Русия в един от най-големите световни производители на зърно и блокадата на неговите пристанища, за недостига.

"Действията на Путин бяха в основата и нещото, от което можете да очертаете директна линия към цялата уязвимост, която виждаме по света по отношение на продоволствената сигурност", каза служителят.

"Действията му удушиха храните и селскостопанското производство и използваха храната като оръжие за война чрез унищожаването на селскостопански складове, преработвателни съоръжения... и ефективната блокада на черноморските пристанища", добави той.

Около 2 милиарда долара от ангажимента ще отидат за директни хуманитарни интервенции, а други 760 милиона долара ще отидат за "помощ с храни" за "повишаване на устойчивостта и производителността на хранителните системи по целия свят".

Отделно лидерите се съгласиха да предприемат по-координиран подход за оспорване на китайските "изкривяващи пазара" практики в световната търговия. Те също така обещаха да работят за премахване на принудителния труд, включително подкрепяния от държавата принудителен труд, от глобалните вериги за доставки.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    12 0 Отговор
    Ще се папкат Напечатани Кинти! Добре е. То и печат на кинти немат Ресурс.
  • 2 Сещайте се

    13 0 Отговор
    Сатаните от Же-точка номер 7 са приготвили световен гладомор
  • 3 Раданч Татлъту

    10 1 Отговор
    Хартийки лесно се печатат,но зърното ,металите и горивата ги държи РУСИЯ!Анадънму?😁🥳🤡👍

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Калпазанин

    6 0 Отговор
    Обърнете ги направо в рубли предварително
  • 6 Милен

    6 0 Отговор
    Досега долари не съм ял, какъв ли вкус имат, ако може някой по-запознат да каже, а и дали стават за мезе за ракията :)))

    Коментиран от #8

  • 7 Дипломат Чукча

    6 0 Отговор
    Тези таш.ак си правят.Дадоха на Зеленски 500 милиарда, а за целия свят само 5 милиарда отпускат.Първото е по-велика кауза.
  • 8 Мефистофел

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Милен":

    Амбалажната хартия не става за ядене. Ни с мезе, ни без, ни с ракийка.
  • 9 ха ха

    5 0 Отговор
    99,999% ще отидат за организаторите , а с останалото ще нахранят един гладен пред камери и журналисти за потвърждение
Новини по държави: