Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Юни, 2022 15:10 1 594 12

Руско комедийно дуо телефонира от името на Кличко

  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • кличко-
  • кмет-
  • киев-
  • виталий кличко

Руският комедиен дует "Вован и Лексус" е творецът на дийп фейк видео, с което са проведени разговори с европейски кметове, заблуждавайки ги, че говорят с кмета на Киев

Руско комедийно дуо телефонира от името на Кличко - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският комедиен дует "Вован и Лексус" е творецът на дийп фейк видео, с което са проведени разговори с европейски кметове, заблуждавайки ги, че говорят с кмета на Киев Виталий Кличко.

Руският комедиен дует е поел отговорност за акцията, съобщава RND.

Още новини от Украйна

Двойката твърди, че зад това няма политически мотиви и че не работи с руските тайни служби. Пред политическото списание на ARD Kontraste и пред Der Spiegel двамата признават, че са осъществили фалшивите обаждания.

С помощта на т.нар. дийп фейк те се преструват на Виталий Кличко, кмет на Киев, някои от кметовете обаче са се усъмнили и са прекъснали разговора.

Алексей Столяров - Лексус заявява, че не иска да разкрива как са го направили, но е било лесно. Столяров отрича да има политически мотив. Отрича и да имат нещо общо и с руските тайни служби.

Поразителното е обаче, че действията им са насочени предимно срещу критиците на Кремъл. Освен кмета на Берлин Франциска Гифи, засегнати бяха и градските управители на Будапеща, Мадрид, Виена и Варшава.

Съвсем наскоро "Вован и Лексус" бяха отличени на церемония по връчване на награди в Москва. Наградата беше връчена от говорител на руското външно министерство, който ги определи "майстори на телефонната дипломация" в разгара на войната в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урюрвкос

    25 1 Отговор
    тия двамата са големи образи, направиха луди половината чиновници на Брюксел. 100% им помагат службите защото имат достъп до личните телефони и знаят къде в момента се намира жертвата.
  • 2 И какъв

    28 3 Отговор
    е тук проблема!? DW ежечасно лъже аудиторията си но за това никой не и иска сметка.
  • 3 Много умно

    2 16 Отговор
    Няма що ….
    Ушанките съвсем са изтрещели
  • 4 ГОЛЯМ СМЯХ

    15 2 Отговор
    кличко от боя дето е изял по тия боксови срещи и, мозъка му е станал на айрян
  • 5 Това

    3 7 Отговор
    Да се гавриш с чуждото нещастие, все някой ден ще си получиш заслуженото !
  • 6 Ами че то и

    7 2 Отговор
    Кличко е комедиант така че е било лесно.
  • 7 До ГОЛЯМ СМЯХ

    3 1 Отговор
    А твоят като гледам и без бой си е такъв !
  • 8 Единия от тях

    4 2 Отговор
    ще е следващия президент на Украi на.
  • 9 един от стадото

    6 1 Отговор
    интересно. И какво са дирили на кметските телефони. Най вероятно оня милярд дето Кличко иска и не бил много да оправи Киев. Не знам дали ще оправи Киев, но сметката му със сигурност
  • 10 един от стадото

    3 0 Отговор
    сигурно и на глас са го докарали, и на интонация. Така е като връзката не минава през който трябва. Как не са ги надушили нашите телапаши още
  • 11 Култура миянко

    8 1 Отговор
    Тези са много ценни!Имаше клип с Джордж Буш и яко се хвана,голям майтап.Може и да са го изтрили вече от тубата.
  • 12 ...

    0 4 Отговор
    трябва да се изхранват измекярчетата по някакъв начин. Големи тъпотии.. звъннал си на някой си.. Тия ги правихме на времето като бяхме на 7-8 години. Само деца и тъпаци се кикотят на такива тъпизми
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания