Last news in Fakti
  Тема: Украйна

30 Юни, 2022 13:55 3 170 64

С напомняне за Маргарет Тачър Путин опроверга Джонсън, че жените не започват войни

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • владимир путин-
  • маргарет тачър-
  • войни-
  • русия-
  • кремъл-
  • украйна-
  • война

Маргарет Тачър изпрати войски на Фолкландските острови, припомни на Джонсън руския президент

С напомняне за Маргарет Тачър Путин опроверга Джонсън, че жените не започват войни - 1
Снимка: архив БГНЕС

Руският президент Владимир Путин отхвърли твърдението на британския премиер Борис Джонсън, че ако беше жена (Путин - бел.ред.), нямаше да нахлуе в Украйна, съобщава "Ройтерс".

На пресконференция по време на посещението си в Туркменистан, той посочи решението на бившия британски лидер Маргарет Тачър да изпрати войски на Фолкландските острови като опровержение на теорията на Джонсън.

Още новини от Украйна

Вчера Джонсън определи решението на Путин да започне това, което Москва нарича "специална военна операция" в Украйна, като "отличен пример за токсична мъжественост" и се подигра на "мачовската поза" на Путин.

Отвръщайки на удара, руският лидер заяви: "Искам само да припомня събитията от най-новата история, когато Маргарет Тачър реши да започне военна операция срещу Аржентина за Фолкландските острови. И така, една жена взе решението да започне военни действия. Следователно това не е съвсем точна препратка от британския премиер към това, което се случва днес".

Путин продължи с критиките към хода на Великобритания преди 40 години да отвърне с военни действия на опита на Аржентина да завземе слабо населените острови, управлявани от британците в Южния Атлантически океан.

"Къде са Фолкландските острови и къде е Великобритания?", запита Путин. Действията на Тачър бяха продиктувани чисто и просто от имперски амбиции и желание да потвърди техния имперски статут, заключи той.

Москва многократно е критикувала военните интервенции на Запада в бивша Югославия, Афганистан и Ирак и ги е посочвала като пример за западен империализъм и лицемерие.

По време на своето управление, продължило две десетилетия, обаче самият Путин беше изправен пред множество обвинения в империализъм заради желанията си насилствено да разшири руските граници и влияние в бившето съветско пространство. Самият той е заявявал, че би искал да може да предотврати разпадането на Съветския Съюз.

Източник: Ройтерс


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    71 1 Отговор
    Да бе,Маргарет Тачър е водила 2-3 воини,правилно е отговорил Путин.
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    58 3 Отговор
    Пуцай куме майку им фашистичку
  • 3 слава на путин слава на русия

    68 13 Отговор
    бг защитниците на русия го правим безплатно ! в Българската земя са костите на руските войници благодарните техни предци са предали ген на уважение и респект пред страната - освободителка Русия.

    Коментиран от #19

  • 4 ГОЛЯМ СМЯХ

    63 2 Отговор
    оня рижавия ся да си обръсне перчема от яд
  • 5 Даката

    10 62 Отговор
    Слаб 2. Пълен неудачник..... Тачър изпрати флота след като Аржентина започна войната и завзе неохраняемите острови и английските им жители.

    Коментиран от #7, #10, #23

  • 6 Ал Бунди

    9 68 Отговор
    Ами сравнението не е коректно. Фолклендите си бяха територия на кралицата, т. е на Великобритания. А Тачър защити суверенитета на Фолклендите. А Путлер нападна вероломно една суверенна държава, членка на ООН в разрез с международното право. Та ако всеки действаше така, то Крим би трябвало да е турски..а иначе Путлер е мнооого далече, недостижимо далече от Желязната лейди, която с Рейгън промени световния ред и събори СССР, колосът на глинени крака..Та в тозиред на мисъл- Пухлер може единствено да и диша гумите на Марги..

    Коментиран от #17, #32

  • 7 Петър

    55 1 Отговор

    До коментар #5 от "Даката":

    Дака, Тачър нападна и Ирак,за Ирак какво обяснение имаш?

    Коментиран от #24, #43

  • 8 Желязната Лейди

    5 31 Отговор
    вече щеше да е отстрапонила бункерния молец

    Коментиран от #25

  • 9 Володя 158см

    6 49 Отговор
    Поредната глупост на пигмея . Тачър я завърши войната ,а на я започна .

    Коментиран от #22

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Чеп

    49 4 Отговор
    Видите ли сега почнаха да казват,че остров на 10 000 километра бил Британски.А пък да защитиш руснаци убивани през една ограда разстояние било агресия.И Ирак,Либия сигур са на САЩ и Малобритания??????????
  • 12 ⚜️Просветен⚜️

    44 1 Отговор
    Истината е че и дете с нормален интелект би се справило с това да опровергае западните лидери по основни теми! Въпроса е,тези лидери слабоумни ли са наистинар или това дебилно поведение е някаква дълбока стратегия???

    Коментиран от #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 само питам

    4 30 Отговор
    Хахахахаха..тоя михлюзин тръгнал да се сравнява с Тачър... Бабки надо делать сейчас, ребята..кой и кога е произнесъл тази крилата фраза, а?
  • 15 Мек Член

    31 4 Отговор
    Путин па като им го набиваш на рошавите па вземи малко го развърти би,те обичат садо-мазо.Много мек го даваш,удрииии....

    Коментиран от #27

  • 16 22721

    39 2 Отговор

    До коментар #12 от "⚜️Просветен⚜️":

    Не, генетичен проблем им е. И се обостря. Ресурсите им привършват и кърлежите се гласят да смучат руски ресурси, ама без Русия.
  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    36 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ал Бунди":

    Щом Международният съд призна Косово.
    "Декларацията за независимост на бившата сръбска провинция не нарушава международното право, обявиха магистратите в Хага"
    Защо ЛНР и ДНР да ползват същата клауз ‼️
    Тогава нещата май си идват на местата ‼️

    Коментиран от #28

  • 18 Когато фактите говорят

    3 22 Отговор
    Приходи от Русия за България в периода 2021 година- 20 милиона лева. Приходи за Русия от България в периода 2021 година - 5,5 милиарда лева вътре газова тръба 3 милиарда лева, дълбаене на канал във варненски залив 400 милиона, плащане на ядрени реактори покрити с найлон 1,6 милиарда лева. И т.н.

    Коментиран от #20

  • 19 ⚜️Просветен⚜️

    33 2 Отговор

    До коментар #3 от "слава на путин слава на русия":

    И можеш да си сигурен, другарю, че в Русия разбират това, че много българи го подкрепят без пари! Просто виждат разходите си, каквито имат и другите велики сили, за обществено влияние у нас и светва лампичката! Това е и причината да има български флаг на Червения площат в деня на победата! Тънка дипломация! Ще ни издърпат ушите, защото търпим Кирчовци и други мъпети, все пак ние ги търпим, но за тях сме малък брат! Земя в която лежат костите на славни техни деди! Слънчеви плажове и красиви летни спомени от техните ваканции ! Ако народите се уважават, лидерите нямат дългосрочно значение!!! Мир и вечна дружба и уважение между България и Русия!
  • 20 85475

    25 0 Отговор

    До коментар #18 от "Когато фактите говорят":

    И кой е виновен за плащането на ядрените реактори, дето ес не ни дава да ги оползотворим в Белене? А за Южен паток кой е виновен, че губим по 400 млн. юро от такси на година? Кой спря и двата проекта, единият по времето на орешарски с тримата юс сенатора? Та виновните да ни компенсираха с нещо ...? Търси си парите от тях - от тях досега САМО ЗАГУБИ И ТО ОГРОМНИ!
  • 21 Хахаха

    19 2 Отговор
    Пък английската къртица е завземала стара зенландия нова зенландия до чикаго и назад все индиански територии
  • 22 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    26 1 Отговор

    До коментар #9 от "Володя 158см":

    Е да де . Тази война я започнаха едни дето раздаваха курабийки и бисквитки на "Майдана" , после осем години гледаха на другата страна , когато Порошенко бомбеше и заяви " Нашите деца ще ходят а училище, а техните ще се крият под земята!", когато Ze искаше още и още оръжие, вместо да спазва Минските споразумения‼️

    Коментиран от #45

  • 23 Българските турци

    20 2 Отговор

    До коментар #5 от "Даката":

    Аржентинците тогава дълго време бяха подстрекавани както днес подсреваха Русия в Украйна и както в момента подстрекават турците с егейските острови и ако щракне капанът да могат да се обявят за "Миротворците на света" и спокойно да си глътнат плячката...жалко че има все още"Червени шапчици" които вярват на "Кумчо Вълчо" !
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 го шо

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Желязната Лейди":

    динг-донг, дъ уич ис дед!
  • 26 ⚜️Просветен⚜️

    20 0 Отговор
    Чорлав мъпет с джедайски меч играчка, чийто дядо е фес прокуден от Кемал Ататюрк за държавна измяна, се състезава по риторика и обща култура с десетилетен лидер на най голямата държава на планетата? Борис Джонсън ако се яви в този си вид във офиса на компанията ни за интервю ще бъде спрян на входа за неугледен вид! Несресан, с хлабава вратовръзка и пиянско изражение!
  • 27 Киро Камико

    3 11 Отговор

    До коментар #15 от "Мек Член":

    Кьосетата са обикновенно с малък член и дори без никакъв член. Имат си там една тръбичка да уринират и толкоз ( Ккато Наполеончето или Хитлерчо например) ..така че и да искаш са те извърти, няма с какво...муххахахаха

    Коментиран от #34

  • 28 Ал Бунди

    4 12 Отговор

    До коментар #17 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    По принцип съм съгласен Защото, според твоята логика, Крим трябва да стане турски , защото коренно население са кримските татари, които са били поданници на султаните в продължение на векове. А руснаците са привнесен народ по времето след революцията на Ленин. Същото важи за повечето руски републики в които руснаците са само госто и са нищожна част от автохтонното населене. Та , в аналог със лафа за сърбите, баш руснаците ще се съберат спокойно в радиус от 30 км около Московията....или , казваш, си съгласен да предадем териториите около Камчия( както искаше Лужков) , около Росенец-щото била купена от Лукойл ..абе да им дадем направо Черноморието, щото си били купили рашките апартаменти там, а пък и на почивка ходели. Така ще им решим проблема с визите ..какво ще кажеш, добра идея, а?
  • 29 Филип Ейджи

    10 1 Отговор
    Пак им го заби!
  • 30 Дадоха го

    13 1 Отговор
    Тоя джендър Джонсън как се мъчи да спортува. Гърдите му по голями от на свиня майка и също толкова увиснали. Виме! Срамна и грозна работа. Още доста неща каза Путин, даже и за това как изглежда толкова добре на тия години. Нищо, че тоя сайт го погреба десетина пъти до сега.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Много си смешен.

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ал Бунди":

    Отцепването на Малорусия, сега Украйна е незаконно. Тя все още е нерегистрирана като отделна държава по всякакви международни права и закони. Кухата западна пропаганда яко те е облъчила. А самите тея носители на "ценности" и "свободи" само за последните 30г. колко пъти нахлуваха в наистина суверенни държави, за да ги разрушат и ограбят? Бъди по - критичен към голословията.

    Коментиран от #33

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Мек Член

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "Киро Камико":

    Пробвал си ги ти палавникооо.Пиша ти отличен в джендърбележника,знаеш ги нещата и само на църно налиташ.

    Коментиран от #46

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Буквичката "Z" означава ЗОМБИ

    2 9 Отговор
    Буквичката "Z" означава ЗОМБИ!

    Коментиран от #40

  • 37 Министър на магията

    10 1 Отговор

    До коментар #33 от "Ал Бунди":

    Международното право го унищожиха господарите ти от Ю Ес Ей.Няма да ти изброявам за последните 25 години колко пъти се случи това
  • 38 Е и какво сега

    0 2 Отговор
    това значи ли че Путин е жена?
  • 39 Петър

    8 0 Отговор
    Понякога в тези разговори тук, имам усещането че разговарям с ято лястовици,ти си успял да запомниш само една война срещу Ирак,а пък имаш претенции че знаеш всичко,айде сега да напишеш в ГУГЛЕТО: "Пустинна буря",желая ти приятно четене.Това е война от 1990-1991 година. На 47 години съм,и ти ако си там някъде като години,и не помниш и не знаеш за тази воина,говори много лошо за теб.
  • 40 Мек Член

    8 0 Отговор

    До коментар #36 от "Буквичката "Z" означава ЗОМБИ":

    Означава ZАБИХ ви го.

    Коментиран от #42

  • 41 А бе когато беше жива Тачър

    1 8 Отговор
    на генералите в СССР им трепереше под лъжичката и се изпускаха в гащите!
  • 42 а не е ли Зомби Вова си го ЗАБИ

    0 8 Отговор

    До коментар #40 от "Мек Член":

    САМ! ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА!
  • 43 Див бурят гвардейски началник

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "Петър":

    Абсолютни сте въздухари. ..ти и тези които са ти наслагали + ве. Тотал щета сте. Войната в Ирак стана по времето и с активното участие на Тони Блеър. Тачър води единствено Фолклендската спец операция. ( според сегашните разбирания за война). Да бе направил една конслултация поне с Уикито, преди да почнеш да ръсиш глупости..

    Коментиран от #47, #48, #51, #52

  • 44 Глупости

    8 1 Отговор

    До коментар #33 от "Ал Бунди":

    Пълна измислица и голи твърдения. На документи я няма никъде. Това че някои го твърдят, съвсем не означава, че е така. А онея "носителите на свободата и прогреса" много обичат да си затварят очите когато им изнася. Пословично е тяхното лицемерие.

    Коментиран от #49

  • 45 Володя 158см

    2 8 Отговор

    До коментар #22 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    За Фолклендската война говори . Ти за какво говориш ? Така ти спукна Митрофанова и като латерна повтаряш рахат локумите за 25 копейки на пост.
  • 46 Да ти кажа

    0 3 Отговор

    До коментар #34 от "Мек Член":

    Ами ..като си мек, де се ръгаш, а? само питам де...айде, събирай си кожата и отплувай...и без това никаква файда от тебе..
  • 47 Петър

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "Див бурят гвардейски началник":

    Напиши в ГУГЛЕ "Пустинна буря". Приятно четене ти желая.
    Войната е от 1990-1991 година.

    Коментиран от #53

  • 48 Тука си прав.

    8 0 Отговор

    До коментар #43 от "Див бурят гвардейски началник":

    Но дали е Тачър или Блеър, няма значение, защото те са представители на една държава известна с грабителска имперска политика по цял свят. Те са лицето на тая държава, а решенията им не се взимат еднолично.

    Коментиран от #50

  • 49 Да ти кажа

    1 6 Отговор

    До коментар #44 от "Глупости":

    Ами толкова ти е празна главата, че даже един варел има повече акъл от тебе. Дори Китай има дипломатически отношения с Украйна..за разлика от Тайван. Това говори ли ти нещо. ЗА ДА ИМА ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ОТНОШЕНИЯ МЕЖДУ ДВЕ ДЪРЖАВИ, ТО ТЕ ТРЯБВА ДАСА ВЗАИМНО ПРИЗНАТИ. ТОЧКА. Колкото и да се мъчиш с Путлеровите опорки, не хващат дикиш . Само ставаш за смях. Да..прав си иначе. Ако от теб зависеше да е призната една или друга страна..но от теб нищо не зависи, за радост. Единствено да обслужваш ежедневните си биологически потребности. То май и тях с чужда помощ удовлетворяваш, ама нейсе. Това не ни засяга по никакъв начин.
  • 50 Див бурят гвардейски началник

    0 7 Отговор

    До коментар #48 от "Тука си прав.":

    Напротив..има голямо значение. Все едно да сравняваш сегашни бръмбар на трона на РФ със Брежнев или Сталин например. Нещата са несъпоставими май...всъщност..може и да греша..щото наскоро четох, че Пухлер имал претенциите да се сравнява с Петър ..че даже и с немкинята..умря ми коня от смях.
  • 51 Петър

    6 0 Отговор

    До коментар #43 от "Див бурят гвардейски началник":

    Тези които са ми сложили плюсове,са хора които помнят (за разлика от теб)войната срещу Ирак от 1990-1991 година.

    Коментиран от #54

  • 52 Петър

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "Див бурят гвардейски началник":

    Ти отвори Уикито,аз нямам нужда.Виждам че ти имаш крещяща нужда от четене с разбиране.
  • 53 Див бурят гвардейски началник256

    1 6 Отговор

    До коментар #47 от "Петър":

    Ами да..и как свърза Тачър с тази буря, а? Много по-голяма роля тогава изигра Джон Мейджър, а Тачър вече залязваше на небосклона. В нея основна и първостепенна роля играха американците, а Тачър падна няма и месец-два след началото и. Да оставим настрана, че тази първа буря бе подкрепена от целия свят, дори и от СССР( все още дишащ командно по онова време) Докато за втората буря..там са други събитията..съвсем други. П.П. По-голям съм от 47 години..сложи още 12 и ще си близо до резултата. Абе явно че ако не бил все още любовен плам в очите на баща си, то поне си се събирал прав под масата по онова време...

    Коментиран от #55

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Петър

    5 0 Отговор

    До коментар #53 от "Див бурят гвардейски началник256":

    Годините нямат значение в случая,познавам и млади и стари хора които са прости.

    Коментиран от #56, #58

  • 56 Див бурят гвардейски началник

    0 5 Отговор

    До коментар #55 от "Петър":

    Ами личи си в какви среди се движиш.. Все пак. благодаря за признанието. С това смятам спорът за изчерпан. Благодаря за вниманието!!! Айде сега,...давай у лево..пък ако искаш, може и у десно. Свобода на избор ..нали така?

    Коментиран от #57

  • 57 Петър

    4 0 Отговор

    До коментар #56 от "Див бурят гвардейски началник":

    Във всяка общестена среда има прости и умни хора,лошото е когато се помислиш за чайка, тогава се надценяваш и се слагаш и буташ при умните,а не е редно. Чудно ми е защо не помнеше участието на Тачър във войната в Ирак през 1990-1991 година?

    Коментиран от #59

  • 58 Психиатър

    1 4 Отговор

    До коментар #55 от "Петър":

    Защо кършиш метлата и отклоняваш разговорът в незначителна посока. Дават ти се истинските факти по онова време, но явно ти се иска неистово да си в джаза и то с диригентската палка . Да, ама не.Такова поведение в един спор имат само губещите, защото твърденията им не почиват нито на знания, нито на опит. А на елементарно плагиатство от несигурни източници. Имаш проблем с Даун-Крюгер или по-просто казано -със синдромът на некомпетентните. Потърси помощ. Ще ти е от полза.

    Коментиран от #60

  • 59 Див бурят гвардейски началник

    3 3 Отговор

    До коментар #57 от "Петър":

    Ами за кой път да ти казвам..бъркаш фактите. Първо- войната не БЕ в Ирак, а В Кувейт, нападнат от Ирак. А не В Ирак...НАРОЧНО ПИША С ГЛАВНА БУКВА, БЕЛКИМ СЕ СЪПИКЯСАШ ЗА КАКВО ГОВОРИМ. Второ- по онова време Тачър бе вече игнорирана в политиката, особенно външната, въпреки че бе спечелила изборите и бе изпаднала в състояние, близко до това на Кокорчовците днес. И както казах, основна роля тогава имаше САЩ( както винаги м/ду впрочем) Докато от британска страна главна роля тогава игра Мейджър. Пълномащабна война, в истинския смисъл на думата, Тачър води единствено за Фолклендите. И я спечели повече от убедително. Така че..увисваш ..
  • 60 Петър

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "Психиатър":

    Какви несигурни източници? Бегай да те прегледа някой колега,ама не такъв който ти е приятел защото ще ти спести много неща.

    Коментиран от #61

  • 61 Психиатър

    0 2 Отговор

    До коментар #60 от "Петър":

    Абе не си ти този, който да казва къде да бегам( в кавички). Иначе много ти личи, че си загубил всякаква връзка с реалния свят. Искаш да имплементираш твоите виждания за света като реалност. Вече установявам и прогресираща форма на шизофрения. Както казах, мини на един преглед. Може би да ти помогне( въпреки че вече е късно)

    Коментиран от #62

  • 62 Петър

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "Психиатър":

    Е ти можеш да казваш къде да ходя, а аз не мога да ти казвам да бегаш? Струва ми се че когато си бил малък, си затварян в шкафче,и или не си бил прегръщан или прекалено много си бил прегръщан.

    Коментиран от #63

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Владимир

    0 0 Отговор
    Империализмът на запада е без изменение. В крайна сметка ще си счупи главата . А ние ще плащаме. Ако въобще ни има .
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания