Last news in Fakti

2 Юли, 2022 08:36 975 16

Щатът Ню Йорк с по-строги ограничения за огнестрелни оръжия

  • ню йорк-
  • огнестрелни оръжия-
  • ограничения

Въведени са редица изисквания за получаване на разрешително

Щатът Ню Йорк с по-строги ограничения за огнестрелни оръжия - 1
Снимка: Shutterstock

Сенатът на щата Ню Йорк одобри закон, забраняващ да се носят скрити оръжия на обществени места като "Таймс скуеър", обществения транспорт, паркове, болници, стадиони и детски градини.

Кандидатстващият за разрешително за оръжие освен това ще трябва да даде на щатските власти информация за акаунтите си в социалните мрежи, да докаже способността си да борави с оръжие, както и да осигури препоръки за характера си, пише в. "Ню Йорк пост".

"За мен това е олицетворение на това какво означава да си американец. В чест на уикенда за 4 юли очаквам с нетърпение да подпиша законодателството, веднага щом бъде финализирано", каза губернатор Кати Хокъл на пресконференция след вота.

Законът бе приет на извънредна законодателна сесия. Това се наложи след знаково решение на Върховния съд от миналата седмица, което отхвърли строгите правила на Ню Йорк за лицензиране на оръжията, припомня Ройтерс. Консервативното мнозинство сред върховните съдии за първи път постанови, че конституцията на САЩ гарантира на гражданите правото да носят оръжия на обществени места за самозащита.

Демократичните лидери на Ню Йорк обаче се противопоставиха на решението и на съда, заявявайки, че ако има повече хора, разнасящи оръжие, ще има и повече насилие. Те обмисляха дали да не смекчат схемата за издаване на разрешителни, съобразявайки се с решението, но все пак избраха да запазят възможно най-много ограничения в името на обществената сигурност.

Върховният съд постанови, че предишният режим за издаване на разрешителни на Ню Йорк, който датира от 1911 г., дава твърде много възможности на чиновниците да откажат разрешително.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бля бля..

    10 2 Отговор
    От ден на ден е от месец на месец се трепет в геометрична прогресия,вижте годишните статистики..

    Коментиран от #4, #11

  • 3 аце античкио пидep

    9 0 Отговор
    ово е демократиа!
  • 4 Момо

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бля бля..":

    А тука влезне един циганин при теб да те краде и ти трябва да му кажеш заповядай г-н крадец иначе ще си превишил правата за самозащита.

    Коментиран от #6

  • 5 друга тема

    5 1 Отговор
    Със заплата от 13600 лева ще си купя Афтомат. За кофье.
  • 6 Ами не

    4 7 Отговор

    До коментар #4 от "Момо":

    Там е работата,че се тепат по училища и барове-а тия застреляните по къщите даже не се споменават...-схващаш ли разликата?...по-простичко няма как да ти се обясни...

    Коментиран от #7, #10

  • 7 Момо

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ами не":

    Ами да се трепят тук не се ли трепят по пътищата направи една извадка колко хора са се изтрепали според населението.

    Коментиран от #9

  • 8 Само коментирам

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "цербер":




    Джендерократите в САЩ искат да разоръжат хората. Искат да ги бодат насила с ЕКСПЕРИМЕНТАЛКИ, които вече доказано причиняват временно (след 2 дози, след бустера може и да е постоянно) намаляване на сперматозоидите, миокардити и сърдечни проблеми, проблеми при жените (забавен или влошен ритъм на цикъла) и др. Искат да им отнемат частната собственост и да са бедни, защото "2030 всички ще притежаваме НИЩО и ще сме "щастливи" ". Искат и дигиталните програмируеми пари (дигитално робство като в Китай). Искат да са вегани/вегетарианци. Искат американките да имат право да убиват неродените си бебета, но никой да няма право да убива чернокожи престъпници.


    Общо-взето всичките им цели са насочени в посока РЕДУКЦИЯ и КОНТРОЛ на населението. Дори ЗЕЛЕНИТЕ сертификати бяха кръстени така с цел. Какво зелено имаше в тях досега? Тепърва ще разбираме.





    😉
  • 9 Ей,умник

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Момо":

    А кога,преди колко години започна това "и тук се трепят"?
  • 10 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ами не":

    Другият път ше те питат как да живеят в САЩ.
  • 11 БСП ОТРОЧЕТА ЖИВЕЕЩИ В USA

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бля бля..":

    ААА, не така. На нас тук ни е супер и никой не ни трепе....
  • 12 един от стадото

    2 3 Отговор
    закона на сената прие- един патрон по малко в пълнителя. Един убит по малко. Се файда

    Коментиран от #13

  • 13 СИНЪТ НА ВИЦЕТО

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "един от стадото":

    И с патрон и без патрон от САЩ не мърдам....
  • 14 Коко

    3 2 Отговор
    Не ги ограничавайте краварите.Без пари да им го дават.Колкото може по вече да се трепят. Колкото повече, толкова по добре.
  • 15 Перо

    2 0 Отговор
    Няма друг щат в САЩ с по-строги правила и ограничения за носене на огнестрелни оръжия от NY. Реално разрешават само на бивши дългогодишни служители на полицията.Освен това и полицията създава изкуствени пречки за необходимост! Може би това се прави във връзка с многомилионното еврейско население и общественото положение, което заема там!
  • 16 БСП ОТРОЧЕТА ЖИВЕЕЩИ В USA

    1 0 Отговор
    Оръжие има навсякъде....можеш да си купиш колкото искаш....и пак се живее гот в САЩ.....ИМА ЦЕЛИ КОЛОНИИ ОТ БЪЛГАРИ МИГРИРАЛИ В АМЕРИКА...и останали завинаги тук....