Last news in Fakti

5 Юли, 2022 14:00 1 051 7

ЕС налива 1,3 млрд. евро в икономиката на Нигерия

  • ес-
  • европейският съюз -
  • помощ-
  • нигерия-
  • африка

ЕС и неговите институции ще предоставят на Нигерия 1,29 милиарда евро (1,3 милиарда долара), за да помогнат на най-гъсто населената страна в Африка

ЕС налива 1,3 млрд. евро в икономиката на Нигерия - 1
Снимка: Shutterstock

Европейският съюз (ЕС) и неговите институции ще предоставят на Нигерия 1,29 милиарда евро (1,3 милиарда долара) за финансиране на развитието, за да помогнат на най-гъсто населената страна в Африка да диверсифицира икономиката си извън петролния сектор, съобщава агенция Ройтерс.

Нигерия се опитва да разшири своята икономика и износ извън петролния сектор, който представлява около 7% от брутния вътрешен продукт на Нигерия и 90% от нейните приходи в чуждестранна валута.

Финансирането ще бъде предоставено до 2027 г. в рамките на инициативата на ЕС "Зелена сделка" и, наред с други неща, ще се фокусира върху подобряване на достъпа до възобновяема енергия и насърчаване на развитието на селскостопанския сектор.

"Успоредно с това суверенното кредитиране на ЕИБ (Европейската инвестиционна банка) ще подпомогне достъпа на селскостопанския и хранително-вкусовия сектор до пазарите чрез финансиране на селски пътища, както и усилия за адаптиране към климата и смекчаване", обяви ЕС.

Около 57 проекта, включително основани на природата мерки за намаляване на уязвимостта от изменението на климата, борба с обезлесяването и опустиняването и инициатива за превръщане на отпадъци в енергия в южния щат Крос Ривър, ще получат финансиране, съобщиха от ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това са парите, които ЕСЕС...

    17 1 Отговор
    ...оряза от възстановителния фонд за България - 1 милиард
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 2 Отговор
    А на северозападна България кога.
    Убеден съм че някои хора в България живеят по зле от нигерийците
  • 3 А аз си мислех

    11 2 Отговор
    Че откраднатите пари от нашия план са отишли за Украйна. Ето къде са!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ха ха

    4 0 Отговор
    Нигерия до десетина години - 1 млрд .население.Голяма помощ няма що.По 1-2 евро на жител.Я за бандеровците вижте какви пари отекоха .
  • 6 Българка

    0 3 Отговор
    Заслужаващи. Живяха наши навън с нигерийци, поне ги превъзпитаха. Не пушат не пият, полицаи, завършили спортни академии, много възпитана нация са, помагат си братя и сестри в Лондон. Добри новини са. Само хубави неща за тях Нигерия. Има си явно и при тях лоши неща, храната им, готвят си сами. Те нашата кухня явно не одобряват, но нали са учтиви и никога не биха си позволили да обидят...
  • 7 Българка

    0 3 Отговор
    Кръстоска, между нигериец и англичанка, красиви, много красиви деца имат. Сладури.