Last news in Fakti

5 Юли, 2022 14:10 659 2

Японският външен министър Йошимаса Хаяши ще участва в срещата на Г-20

  • японският външен министър-
  • йошимаса хаяши -
  • япония-
  • сащ-
  • г-20

Министърът на външните работи на Япония Йошимаса Хаяши каза днес, че ще пътува до индонезийския остров Бали, за да се срещне тази седмица с колегите си на страните от Г-20

Японският външен министър Йошимаса Хаяши ще участва в срещата на Г-20  - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи на Япония Йошимаса Хаяши каза днес, че ще пътува до индонезийския остров Бали, за да се срещне тази седмица с колегите си на страните от Г-20, съобщи агенция Киодо.

Хаяши заяви на пресконференция, че ще обясни японската политика по въпроса за хранителните и енергийните доставки на фона на продължаващата война в Украйна.

Чрез сътрудничество с други държави ще се опитаме да се справим "по подходящ начин" с проблеми, свързани с Русия, каза японският външен министър. Той отбеляза, че е "невъзможно да се поддържат същите отношения с Русия“ както преди.

Това ще е първата среща на министрите на външните работи от Г-20 за Хаяши, който зае поста през ноември. Очаква се във форума в четвъртък и петък да участва и руският външен министър Сергей Лавров, отбелязва Киодо.

На срещата на министрите на финансите и управителите на централните банки от Г-20, проведена във Вашингтон през април, делегациите на САЩ, Канада и европейските страни от групата напуснаха залата, когато руските представители започнаха да говорят. Японският финансов министър Шуничи Судзуки и управителят на Банк ъв Джапан Харухико Курода обаче не се включиха в бойкота, припомня Киодо.

Миналата седмица лидерите на държавите от Г-7, които са част и от Г-20, се споразумяха да поддържат и засилят икономическите санкции срещу Русия и потвърдиха подкрепата си за Украйна.

Някои членове на групата на 20-те най-големи икономики като Китай и Индия обаче не се присъединиха към санкциите, наложени на Русия от западните страни начело със САЩ.

Очаква се външните министри от Г-20 да обсъдят покачващата се инфлация, както и недостига на енергия и храна. Те също така ще подготвят предстоящата през ноември също на остров Бали среща на върха на групата, на която индонезийският президент Джоко Видодо покани колегите си от Русия и Украйна, Владимир Путин и Володимир Зеленски.

Освен държавите от Г-7 - Великобритания, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Съединените щати плюс Европейския съюз - Г-20 включва още Аржентина, Австралия, Бразилия, Китай, Индия, Индонезия, Мексико, Русия, Саудитска Арабия, Южна Африка, Южна Корея и Турция.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор
    G - 7 ‼️ или Д-7 🤔
    Това са Топ Длъжниците в Света ‼️
  • 2 Топъфдъботъм

    1 0 Отговор
    За да се включи и бг, трябва да направят Г-150, най-малко.
Новини по държави: