Last news in Fakti

10 Юли, 2022 05:54 1 939 5

Голям пожар в Рим

  • рим-
  • италия-
  • пожар

Огънят тръгнал от автоморги, последвали взривове

Голям пожар в Рим - 1
Снимка: NOVA - архив

Голям пожар избухна в източни квартали на Рим. Положението е под контрол и засега няма пострадали, предаде БНР.

Пожарът е започнал в автоморги, засягайки археологическия парк Ченточеле. Последвали са многократни взривове. Образувалият се плътен облак дим покри небето в различни райони на Рим - от Чинечита до квартал Апио, както и в центъра. Дима имаше и е в района на Чирко Масимо, където предстоеше концерта на групата "Манескин" пред 70 000 зрители.

Гражданите бяха помолени да затворят прозорците на домовете си и да не излизат навън, а някои от тях бяха евакуирани. Силният вятър затрудни работата на над 100 пожарникари, като в гасенето бяха използвани 50 пожарни.

Това е четвърти пожар в Рим за по-малко от месец. Кметът Роберто Гуалтиери ги нарече "произшествия, впечатляващи по последователност", които поставят Рим и римляните "на изпитание". "Непрекъснато следим ситуацията и все още не знаем дали са епизоди с криминален произход или само небрежност", уточни той в социалните мрежи.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    ДАНО няма ЖЕРТВИ
  • 2 Нерон

    1 1 Отговор
    Хахахаха...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Онзи

    3 0 Отговор
    Римляните чистят желязото от пластмасата като изгарят колата по подобия на нашите римляни.
  • 5 Ал Бунди

    5 0 Отговор
    Ха ..пак някой изтрещеняк се е направил на Нерон.
Новини по държави: