Last news in Fakti

11 Юли, 2022 12:25 1 108 4

Църквата на Мун потвърди, че майката на убиеца на Шиндзо Абе е тяхна последователка

  • япония-
  • убийство-
  • църквата на мун-
  • шиндзо абе

41-годишният убиец бил убеден, че Абе е свързан с религиозната организация. Според него дядото на покойния премиер е довел сектата в Япония

Църквата на Мун потвърди, че майката на убиеца на Шиндзо Абе е тяхна последователка - 1
Снимка: БГНЕС

Църквата на обединението потвърди, че майката на убиеца на бившия японски премиер Шиндзо Абе е нейна последователка, съобщи агенция Киодо.

Религиозната организация съобщи това на пресконференция в Токио.

Тетсуя Ямагами застреля Абе в петък, докато бившият премиер произнасяше реч на улиците на западния град Нара. Нападателят заяви, че искал да си отмъсти, след като майка му е направила "огромно дарение" на църквата. Той твърди, че деянието му няма политически мотиви.

41-годишният убиец бил убеден, че Абе е свързан с религиозната организация. Според него дядото на покойния премиер е довел сектата в Япония.

Тетсуя Ямагами е повярвал на недостоверна информация в интернет, която го е накарала да насочи омразата си към бившия премиер Нобусуке Киши срещу внука му, заявяват източници, запознати с разследването.

Църквата на обединението на Мун, известна с консервативните си възгледи, е основана в друга страна, но има множество последователи в Япония и връзки с политици по цял свят. Смята се, че Киши, премиер на Япония от 1957 до 1960 г., е бил свързан с основаването на политическа група, свързана с тази религиозна организация. Самият Абе е изпратил послание на събитие, организирано от друга свързана с организацията група. Не е ясно обаче дали действията на дядото на убития премиер наистина са довели религиозната група в Страната на изгряващото слънце.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сектите ряпа да ядат пред Сорос

    10 2 Отговор
    Да знаете че всички пари, които шорошнята получават ежемесечно за да прокарват американските интереси в България, са пари от вашия джоб. Я милиярдни за американски тецове, я за хартиени самолетчета, сега и за руско-азербайджанска газ, докарана с танкери....
  • 2 Муунчо

    2 2 Отговор
    Да, а леля му е черна нинджа.
  • 3 Винаги са замесени големи интереси

    9 0 Отговор
    Стига глупости, а охранителите на Шиндзо Абе(т.е. службите) и те ли са искали да отмъщават по религиозни подбуди? Защото ясно се вижда, че не реагират никак след първия неуспешен изстрел и димът, всеки един от тях имаше цялото време на света да реагира, но изчакваха следващите изстрели на лудия, който са избрали за целта.Очевидно е работа на службите, но дали само японските или някои чужди служби не са харесали желанието(и възможността да се противопоставя на новия премиер) на Шиндзо за добри отношения с Русия?
  • 4 мунчофците

    2 0 Отговор
    не могат да се мерят с нашия муньо фърчилкофф
Новини по държави: