Last news in Fakti

15 Юли, 2022 13:30 812 0

Израел приветства Саудитска Арабия за отваряне на въздушното ѝ пространство

  • израел-
  • саудитска арабия-
  • летище-
  • въздушно пространство-
  • авио транспорт

Израел приветства днес решението на Саудитска Арабия да отвори своето въздушно пространство за "всички превозвачи", в това число и израелски

Израел приветства Саудитска Арабия за отваряне на въздушното ѝ пространство  - 1
Снимка: Shutterstock

Израел приветства днес решението на Саудитска Арабия да отвори своето въздушно пространство за "всички превозвачи", в това число и израелски - мярка, която ще укрепи отношенията между Еврейската държава и страните от Близкия изток, заяви израелската министърка на транспорта, съобщи Франс прес.

"Вече е официално. Израелските полети ще бъдат допускани във въздушното пространство на Саудитска Арабия, което ще позволи да се укрепят отношенията между нашата страна и държавите в Близкия изток", заяви в комюнике Мерав Михаели.

На свой ред, израелският министър-председател Яир Лапид благодари на американския президент Джо Байдън, който е на посещение в Израел, за "дългите, интензивни и запазени в тайна дипломатически преговори между Саудитска Арабия и Съединените щати", за да се стигне до това решение.

"Искам да благодаря и на саудитското ръководство за отварянето на въздушното пространство. Става дума едва за първата крачка. Ще продължим да работим с необходимото внимание по отношение икономическото развитие, сигурността и благоденствието на гражданите на Израел", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА