Last news in Fakti

16 Юли, 2022 16:35 1 959 26

Кристалина Георгиева на срещата на Г-20: Необходими са спешни действия за борба с инфлацията

  • международния валутен фонд (мвф)-
  • кристалина георгиева -
  • г-20-
  • инфлация

Ръководителката на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева предупреди представители на Групата на 20-те големи икономики да предприемат спешни действия за борба с инфлацията

Кристалина Георгиева на срещата на Г-20: Необходими са спешни действия за борба с инфлацията - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководителката на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева предупреди представители на Групата на 20-те големи икономики да предприемат спешни действия за борба с инфлацията, предупреждавайки, че изключително несигурната според нея глобална икономическа перспектива може да се влоши, ако по-високите цени продължат, съобщи Ройтерс.

Георгиева заяви на среща на финансовите представители на Г-20 в Индонезия, че руската война в Украйна е увеличила натиска върху цените на суровините и енергията, а глобалните финансови условия се затягат повече от очакваното.

Кристалина Георгиева на срещата на Г-20: Необходими са спешни действия за борба с инфлацията
Снимка: БГНЕС

В същото време смущенията, свързани с пандемията, и новите критични точки в доставките продължиха да затрудняват икономическата активност.

Натискът върху силно задлъжнелите страни нараства и дълговата ситуация се „влошава бързо“, добавила е още Георгиева, цитирана от Ройтерс.

Участниците в срещата на Г-20 в Индонезия не успяха да съгласуват съвместно изявление, но постигнаха съгласие по повечето въпроси, заяви индонезийската министърка на финансите Сри Муляни Индравати, цитирана от Франс прес.

Кристалина Георгиева на срещата на Г-20: Необходими са спешни действия за борба с инфлацията
Снимка: БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    33 0 Отговор
    Единственото спешно действие га печатихте беше как да изпечатите повече

    Коментиран от #24

  • 2 Каквото

    32 0 Отговор
    чуе и червената баба повтаря като папагал !
  • 3 демокрация

    37 0 Отговор
    Другарката Сталина е агент на ДС, но са скрили досието й, за да не пречи на международната кариера.
    Същото важи и за Ирина Бокова и Елена Кремтодорова.

    Коментиран от #8

  • 4 незнайко

    43 3 Отговор
    Необходими са спешни мерки за борба с инфлацията !!! Това го знае всяко дете !!! Защо не каже, че са необходими спешни мерки за ПРЕКРАТЯВАНЕ на този ФАРС със санкциите срещу Русия ??? ЩЕ КАЖЕ АМА ДРУГ ПЪТ, нали ще си загуби поста ако го направи !!! Срам и голям позор за ЕС след като се разбра кой го командва !!! Само с пари и помощи съюз не се прави !!!
  • 5 Я па тая

    24 2 Отговор
    има пари бол ма! Доларовата печатница бичи на двеста, има за сички.
  • 6 Ганчо

    16 3 Отговор
    Кристалинка умее да оцелява на мнооого високото. Браво! Сред нас има хора с уникални мозъчни конструкции. Те първо трябва да оцелеят сред нас, после да се отърват от нас и да си намерят точното място за развитие и възход. Лошите оценки и злобата към успелите наши сънародници в чужбина е стоманено доказателство за моите думи.
  • 7 Робия

    20 0 Отговор
    И великата мярка ще е дигане на лихвения 0.25%, което ще нулира инфлация от 20% и напечатани 3 трилиона евро за 2 години дигащи 70% кешовата маса…

    Коментиран от #9, #23

  • 8 То па чуждите разузнавания

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "демокрация":

    Се едно не знаят кви са 😂😂😂
  • 9 Лихвата ше иде нагоре

    16 0 Отговор

    До коментар #7 от "Робия":

    Обаче може и рецесия да стане и да сапрат с лихвите и сегашната инфлация ще е новото нормално.....инфлацията идва от манипулирането на борсите чрез много пари
  • 10 уайтнoйз

    23 1 Отговор
    тая е просто една говореща глава. тухла върху тухла не е турила. след нея ще остана единствено тор..
  • 11 Стефан

    14 0 Отговор
    Споко Сталинке, нали Чекмеджето на Вожда ви е пълно.
  • 12 сталин

    11 0 Отговор
    ми айде де .зимай мерки .ко 4ака6 или сетила се мара да се побара
  • 13 К Ъ С Н О е Либе за. К И Т К А !

    11 0 Отговор
    Кристалинке ти наистина ли си ВЯРВАШ , че може да спасиш западният " Т И Т А Н И К " , който отдавна се е КИЛНАЛ ?
  • 14 СТАЛИНКА Е КАТО УКРАЙНА , СИЧКИ Я МРАЗЯТ

    9 1 Отговор
    ............................................................
  • 15 За Сведение

    6 1 Отговор
    Която продаде България...
  • 16 ха ха

    8 0 Отговор
    вчера я организираха , днес ще я борят , 1/2 от човечеството се занимава с идиотии и после защо потъваме
  • 17 Охо-бохо

    6 2 Отговор
    Комунисткее! Инфлацията я движат шефовете ти, съвсем преднамерено.
  • 18 Мнение

    7 1 Отговор
    Хамерите даряват, българите плащат щедростта им. Това е България. Накратко. Една от касичките...
  • 19 В БРИКС нямат нужда от твоите съвети !

    11 1 Отговор
    ИРАН и Аржентина вече са в ПРОЦЕС а ЕГИПЕТ , Саудитска АРАБИЯ и ТУРЦИЯ са подали ЗАЯВКИ ! А Запада на " ТИТАНИК" обмислят какво ще е менюто за УТРЕ !
  • 20 Майна

    6 0 Отговор
    Елитът, ха ха ха , ,,луцифериани,, ..,елит ,погледнете ги, вижте им ,,показателите,, и биографиите, тези са изпълнителите на ОНИЯ ,дето умуваха как да се справят с ,,безполезните хора,, , промиха им мозъците ,и вижте ПОСЛЕДИЦИТЕ и...,,ПЛАНЧЕТО,, дето прилагат
  • 21 Реалиста

    3 1 Отговор
    Сталинке и теб те бяха отписали, но нали се слагаш на дивите капиталисти, сега размахваш ръце и ни плашиш с глад.Да, ще има студ и глад за обикновените и бедни хора , а Вие богопомазаните отпускате от европейските наши средства на фашистка украйна за оръжие и избиване на хората.Голяма грешница си и ти!
  • 22 Копипасте

    3 0 Отговор
    "Кристалина Георгиева на срещата на Г-20: Необходими са спешни действия за борба с инфлацията"
    А като раздаваше големите кредити на калпак и яде кюфтетата /демек си получаваше ДМС-тата/ си мълчеше?! Нали?! Докато с едно кликане на мишката "печатаха" трилиони долари през КОВИД кризата за "запълване" на дупки си мълчеше!? Нали?! А сега /чудо на чудесата/ имало било инфлация?! На това какво му викат ........ ?!
  • 23 Копипасте

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Робия":

    Отдавна доларите и еврата не ги печатат! Вече ги кликат с мишката - едно клик и хоп 100 милиарда! Всичко е в и в пластикит компютри, лаптопи ..... ! Ами, ако някак си неочаквано се "уригне" примерно Слънцето и изпържи всичкото чип и процесор каква ли ще е инфлацията?! Какъв ли вой, квицък и прескърцване ще настане?!
  • 24 Аде бе,

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ся ши видиш стрина Кристалина кат му спретне един насрещен план за справяне с инфлацията и нам ко стаа.
  • 25 Просветен илюминат

    2 0 Отговор
    Когато печаташ пари и ги даваш срещу лихва,а за нея пари няма в обръщение и това води до постоянен дълг и фалити,проблема е,че парите се печатат и вечно недостигат,но така е изградена банковата система и идеята е да се правят пари всеки ден,защото стадото чрез парите е под контрол и страх.
    Време е да се осъзнаете в каква лъжа сте вкарани да живеете и да спрете да робувате на банките,а това е нужно да се постигне като се освободите от страховете си.
    Парите се дават за да си купувате дадени неща,но замисляте ли се,че банките е отпускат пари за печалбите върху стоки и услуги,както и това колко е ДДС-то върху всичко това и след като парите са ограничени до брой,от къде ще дойде горницата за да си плащате кредите с лихвата по тях?
    Спрете да плащате на банките и да живеете в тази лъжа.
  • 26 Руарк

    1 0 Отговор
    Инфлацията идва от колективните дългове в еу и уса взети от глобалните банки. И сега почва връщането с лихви. Откъде пари от поскъпването на всичко, и от там през по големите постъпления от ДДС акцизен данък и ТНТ. хазната за да се връщат тези пари и да ни елеминират спестяванията. Това го казаха преди години