Last news in Fakti

16 Юли, 2022 18:20 1 638 23

Няма пречки за преговорите на Албания с ЕС

  • албания-
  • ес-
  • преговори-
  • европейски съюз-
  • еди рама

Най-накрая няма пречки за преговорите на Албания с ЕС, в понеделник пътуваме за Брюксел, за да започнем новия път, заяви албанският премиер Еди Рама

Няма пречки за преговорите на Албания с ЕС - 1
Снимка: Shutterstock

Албанският премиер Еди Рама, в реакция след одобряването на т. нар. френско предложение в парламента на Северна Македония, заяви, че най-накрая вече няма никаква пречка за преговорите за присъединяване на Албания към ЕС, съобщи МИА.

Най-накрая! Вече няма никакви пречки пред преговорите за членство на Албания в Европейския съюз! Парламентът на Северна Македония току-що даде зелена светлина за последното френско предложение. Абсурдното държане на Албания като заложник завърши, написа Рама в публикация във Фейсбук.

Той добави, че са били необходими три изтощителни години от приемането на решенията на Европейския съвет, за да се отвори пътят за преговори.

Като благодари на стратегическите съюзници, Рама подчерта, че албанската делегация ще замине в понеделник в Брюксел, "за да започне тази нова част от пътя, започвайки преговорите за членство".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    5 5 Отговор
    Аха "няма пречки" друг път - ей сега ако бяхме независима държава, щяхме да наложим вето и на Албания, и Финландия и Швеция - което като условие за вдигане бихме дали, да ни върнат 4-те милиарда долара, които ни взеха за ОБЕЩАНИЕТО да ни дадат стари и 10-кратно надценени изтребители. Също така да ни пращат моменталически обещаният втечнен газ, поне наполовината цена на Газпром, на разноски на нашите "добри приятели" във Вашингтон.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Петьо Петров

    4 6 Отговор
    Вървете... с все Западна Албания влизайте в скапания съюз, вземете и нашите атлантици дар за по път! Оставете ни само българите...истинските, а не такива като нашите продавци!
  • 4 Дългият

    9 0 Отговор
    В един момент на това ...Шаси...,да му се припомнят...кривите приказки....

    Коментиран от #9

  • 5 А бе

    5 4 Отговор
    Докато си преговаряте и то ЕС ще се разпадне.
  • 6 📌🇧🇬

    1 2 Отговор
    Да, македония и българските различия са без значение за Европа и Европейския съюз.
    📌Аз лично никога не разбрах от това, което е публикувано в пресата медиите какъв точно е проблемът. Балканите са без значение за Европа и те (европейците) показаха, че за петстотин години (500 години) европейците могат да се справят и без Балканските територии.

    Коментиран от #10

  • 7 Перо

    5 0 Отговор
    Тоя е сърбинозиран албанец трябва максимално бързо да се дистанцира и отдели от “компанията” на РСМ,защото македонистите са зомбирани и не подлежат на превъзпитание и демократично развитие! Още сега Мицкоски се закани да не променя Конституцията,съгл.изискванията на ЕС за започване на преговорите,което означава автоматично спиране на процеса!
  • 8 Соломон

    4 2 Отговор
    Това означава, че албанската мафия ще контролира ЕС !

    Изглежда е ВРЕМЕ, България да излиза от този "съюз", приличащ повече на КОЛОНИАЛНО СБОРИЩЕ, отколкото на СЪЮЗ от СУВЕРЕННИ държави !
  • 9 Уточнение

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Дългият":

    Не са криви, а долни обиди ! Помияр ! Докато е време, да се махаме от НАТО !
  • 10 На ФАЩ

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "📌🇧🇬":

    им трябва територия близо до Русия, нищо повече.

    Коментиран от #12

  • 11 Заключение

    1 2 Отговор
    ЕС по-скоро трябва да се разпадне !!!
  • 12 📌🇧🇬

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "На ФАЩ":

    Грешно Седларов, това е Гермаската “Кампания” за сдържане на Руската Федерация, бедните американци са тук само за да извадят “горещите картофи от огъня” за застаряващата германска свръх държава, която се оказва че е построена на глинени крака.
    И така за да не разбереш по Български ще се изразя по Ганьовски, “Германия Капут”

    Коментиран от #14, #16, #17

  • 13 Айше

    4 0 Отговор
    Сиган !
  • 14 А бе

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "📌🇧🇬":

    трети път чета и не мога да те разбера - единият от двама ни е верно много тъп.
  • 15 То и преди нямаше пречки,

    4 0 Отговор
    Защо сте се хванали с тия югопоклонници като буба и ягода, да се бяхте отделили, сами се слагахте заложник, никой не ви е крив, рама-шаси
  • 16 Уточнение

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "📌🇧🇬":

    ЕС няма интереси - интересите са на ФАЩ. Германия е завладяна държава.
  • 17 Анализатор

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "📌🇧🇬":

    Няма германска кампания, чичо деменция казва !
  • 18 Анонимен

    1 1 Отговор
    Няма, България винаги е граничи а на запад със Сърбия и Албания.
  • 19 Анонимен

    4 1 Отговор
    Незнам давате ли си сметка, че България е в Европа от 13000 и повече години, и никой, дори и евроазиатска Русия, не може да го промени, европейци сме и крайно време е да се осъзнаем, и да си го отстои отново, защото много загубихме при комунизма, не без участието на Европа, но сега сме в нея официално и шанса не е за испускане, иначе отново рискуваме да сме османски или руски пешки, стига.

    Коментиран от #21

  • 20 Полковник РУМНО

    3 3 Отговор
    Разбира се, че няма ече пречки Еди... Активното мероприятие на Вучич и Путин с мълчаливо то съгласие на ЕС и САЩ най после успя! Ето го доказателството!........Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен в писмено изявление: "Ние признаваме трудната договореност, направена в този компромис, който признава и зачита културната идентичност на Северна Македония и македонския език", се казва в изявлението на Антъни Блинкен!..... На това му се вика без коментар! Браво Борисов, предадохте БЪЛГАРИЯ. Незабавно вето на РСМ. Никакъв ЕС!
  • 21 Соломон

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Анонимен":

    Всеки от вас, "евро-атлантиците" пише по ИСТОРИЯТА, както му падне ! :)
    Вас, ще Ви запомним с теци ТРИНАДЕСЕТ хиляди години "Българска" история, че и "повече" ! :)

    Колко повече ?
    Може би още 1341 години?

    Тези години ги нямате за нищо.
    Раздавате ги, както "Отворено общество" раздава пари на българските ИЗ МЕКЯРИ !
  • 22 Хайде стига

    2 0 Отговор
    Защо всички политици у нас се правят на ущипани госпожици и не заявят, че с промяна текста на френското предложение специално за Македония сме изнудени от Макрон и да настояваме за текста, който нашият парламент е одобрил! В противен случай денонсираме акта на парламента и възобновяваме ветото! Толкова е просто, ама няма кой да се застъпи за националните ни интереси! Това е все едно да си подписал с някоя банка договор за кредит от 1000 лв. и след това те едностранно да го подменят за 10000 лв.? Равнодушни ли ще останете, или ще направите всичко възможно за да ги изобличите в измама!?
  • 23 кУмУнист

    1 0 Отговор
    Нашите не умни се управници да не вземат да вдигнат ветото, че тези нямат мнозинство за промяна в конституцията и няма да свършат нищо от приетото в парламента френско предложение.
Новини по държави: