Last news in Fakti

17 Юли, 2022 19:45 1 860 5

Британското правителство е обвинено, че не взема на сериозно горещата вълна в страната

  • британско-
  • правителство-
  • великобритания-
  • горещини-
  • вълна

"Това не е един хубав слънчев ден, когато човек може да си сложи малко слънцезащитен крем"

Британското правителство е обвинено, че не взема на сериозно горещата вълна в страната - 1
Източник: БГНЕС

Британското правителство бе обвинено, че не взема на сериозно безпрецедентната гореща вълна в страната, на фона на предупрежденията, че жегата може да вземе жертви, съобщи Франс прес.

Метеорологичната служба на Великобритания за първи път издаде предупреждение "червен код" за екстремни жеги, които представляват "риск за живота". То важи за утре и вдругиден, когато температурите може да надхвърлят 40 градуса по Целзий, предаде БТА.

Вчера министър-председателят в оставка Борис Джонсън обаче пропусна кризисно заседание по въпроса на "Даунинг стрийт" 10, за да се сбогува с приятели в извънградската си резиденция в Чекърс, северозападно от Лондон.

А днес вицепремиерът Доминик Рааб, също консерватор, изглежда се пошегува с темата. "Разбира се, има съвети, които са израз на здрав разум: пийте вода, избягвайте слънцето в най-горещите часове и се мажете със слънцезащитни кремове, ето такива неща", каза Рааб. След което добави: "Ние обаче трябва да се радваме на слънцето." Рааб освен това се обяви срещу планираното затваряне на училища заради жегата.

Това изказване на британския вицепремиер му навлече критики от страна на метеоролози и здравни експерти.

"Това не е един хубав слънчев ден, когато човек може да си сложи малко слънцезащитен крем, да излезе и да отиде да плува или да яде навън. Става въпрос за силни горещини, които биха могли да причинят смъртта на хора, защото са много жестоки", предупреди Трейси Никълс от Парамедицинския колеж.

Кметът на Лондон, Садик Хан от опозиционната Лейбъристка партия, посъветва хората да използват градския транспорт само при "абсолютна необходимост".

Според прогнозите температурата в британската столица може да надхвърли 40 градуса.

Историческият рекорд на острова сега е 38,7 градуса, измерени в Кембридж, Източна Англия, на 25 юли 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    8 1 Отговор
    Там масово липсват климатици. Сградите са с дебели стени само от вън. Вътре са от картон, буквално си минаваш през стените като терминатор. А метрото в Лондон е мор. Но пък имат готини шадравани и хлапетата шляпат в тях.

    Коментиран от #5

  • 2 Зевс

    15 1 Отговор
    Тъкмо основното население в Лондон ще се чувства като в родна Индия

    Коментиран от #4

  • 3 мечо

    1 1 Отговор
    е тас спицялно дето седи да и напалня всичкото дупки сас семе
  • 4 Сатана Z

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Зевс":

    Индийците за Англия са като Българите за Турция.И двете империи имат особено отношение към бившите си колонии.
  • 5 НЕ на ВЕЛИКОТО НУЛИРАНЕ.

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "123":



    Поредната МЕДИЙНА ИСТЕРИЯ.







    😉
Новини по държави: