Last news in Fakti

19 Юли, 2022 16:17 1 076 5

Албанският президент: Днес е голям ден, основополагащ за нас

  • албания-
  • албански-
  • президент-
  • решение-
  • ес-
  • европейски съюз-
  • европейска комисия

Албанският президент Илир Мета приветства решението на Европейската комисия за официално започване на преговорния процес с Албания и РСМ

Албанският президент: Днес е голям ден, основополагащ за нас - 1
Източник: БГНЕС

Албанският президент Илир Мета приветства решението на Европейската комисия за официално започване на преговорния процес с Албания и Република Северна Македония, съобщи МИА.

Днес е голям ден, основополагащ за албанците. Това показва, че нашият регион продължава да се радва на европейска подкрепа. Това е ясен сигнал за подкрепа. Днес е решаващ ден за бъдещето, ден, в който трябва да се изправим пред реалността, такава каквато е. Истина е, че изгубихме много време, каза Мета, предаде БТА.

Загрижеността на Нидерландия, забележките на Франция и всички забележки, изразени в последната резолюция на ЕП, показват, че трансформацията изисква работа, заяви Мета в декларация от президентската резиденция. Той призова албанските граждани да не се поддават на антиинтеграционни кампании и изпрати силен апел до институциите да изпълнят всички необходими условия, за да може възможно най-скоро да достигнат крайната цел.

Призовавам гражданите да не стават заложници на кампании, които искат да подкопаят нашия път към ЕС. Европейският път е единственият, който гарантира, че в нашия общ дом гражданите ще имат това благосъстояние, което търсят нашите граждани в Италия, Великобритания, Германия... Призовавам институциите без отлагане да обмислят задачите, които се изискват. В наши ръце е дали този процес ще продължи пет, тридесет или повече години, каза албанският президент.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 седем

    4 0 Отговор
    Ние вече,сме вписани в
    македонската констит.
    Езикът е български.
    Историята е такава,каквато
    нашите историци я отстояват.Самуил е български цар.Гоце е
    българин.Браво Ганчовска!!!

    Коментиран от #2, #4

  • 2 нов

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "седем":

    Каква Ганчовска, какви 5 лева; всичко направи фреският президент и за кой ли път той е най-трезвеният в този свят, пълен с амбиционни, неадекватни лидери, които сякаш са отрасли в Македония. На добър път Македония, блудна сестричке наша!
  • 3 нека да се помни

    3 0 Отговор
    Верно говори този, но дано поне албанците да имат успех да цивилизоват малко македонците! Ние не успяхме!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Албанец

    0 0 Отговор
    Голяма надежда се роди за пореден път в моята мила държавица, дано не останем само с нея.
    Когато падна комизма помня баща ми каква искрица имаше в очите която бавно с годините угасна. Сега сме в някакъв такъв период.
Новини по държави: