Last news in Fakti

26 Юли, 2022 10:20 1 774 3

В Бурса откриха 9-годишно момче заключено цяла година

  • турция-
  • бурса-
  • дете-
  • полиция

9-годишно момче, държано под ключ в Бурса, е било случайно открито от полицията в къща за вторични суровини

В Бурса откриха 9-годишно момче заключено цяла година - 1
Снимка: Shutterstock

Деветгодишно момче е било намерено почти в несвяст, заключено в стая в къща за вторични суровини в северозападния турски окръг Бурса, където било държано близо година, съобщават турски медии.

"Ноктите и косата му бяха пораснали дълги. Той дори е уринирал и се е изхождал в стаята", разказа служител по сигурността, който го е намерил, пред информационната агенция ДХА.

Момчето е било настанено в болница за лечение. То ходи трудно и постоянно търси храна.

Според полицията къщата за събиране на отпадъци, в която е намерено детето, е била наета от леля му. Тъй като лелята не плащала наема в продължение на една година обаче, хазяинът се е обърнал към съда. Със съдебно решение на мястото били изпратени полицаи, които били шокирани да намерят в една от стаите малкото момче с тегло едва 17 килограма и ръст 138 см.

Лелята на детето обвинила сестра си, майка на момчето, че не е искала да се грижи за него и го е изоставила. Майката твърди, че сестра ѝ, която била настойник на детето, има психически проблеми.

В Бурса откриха 9-годишно момче заключено цяла година
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НямакъщавБарцел

    25 1 Отговор
    Огрепки има навсякъде, Хубаво е, че все пак са го намерили. Пожелавам му повече късмет.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Роза

    7 0 Отговор
    А майката защо го е оставила на сестра си,която има психични проблеми?!Изглежда,че и двете сестри са еднакво луди!Горкото момче,не искам да си представям какво е преживяло!
Новини по държави: