Last news in Fakti

26 Юли, 2022 10:30 782 1

Ердоган: Няма пречка пред разговори на високо равнище с Египет

  • турция-
  • турският президент-
  • реджеп тайип ердоган-
  • египет-
  • анкара

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че няма причина да не се проведат разговори на високо равнище между Турция и Египет

Ердоган: Няма пречка пред разговори на високо равнище с Египет  - 1
Снимка: Фейсбук

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че няма причина да не се проведат разговори на високо равнище между Турция и Египет, с който Анкара се опитва да поправи отношенията си, предаде Ройтерс.

"Разговорите на по-ниско ниво продължават. Не е изключено това да се случи и на по-високи равнища, стига да се разберем помежду си", каза турският лидер в интервю за ТРТ Хабер.

Ердоган добави, че двете страни трябва да избягват да правят изявления, с които сe "оскърбяват" една на друга.

Турция предприе действия през 2020 г. за поправяне на охладнелите си отношения с някои регионални съперници, пристъпвайки към увертюри по отношение на Египет, ОАЕ, Израел и Саудитска Арабия. Усилията с Кайро засега бележат слаб напредък, но Ердоган заяви вчера, че процесът на нормализиране с Рияд и Абу Даби върви добре, посочва агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Линкълн

    0 0 Отговор
    Само Турция в състава на САЩ ще по тръгне най добре
Новини по държави: