Last news in Fakti

27 Юли, 2022 15:15 963 13

Вучич: Сърбия доказа, че е страна на успеха

  • вучич-
  • сърбия-
  • страна-
  • успех-
  • напредък

Президентът на Сърбия направи днес оценката, че Сърбия е постигнала огромен напредък през последните 10 години, откакто той е на власт

Вучич: Сърбия доказа, че е страна на успеха - 1
Източник: БГНЕС

Президентът на Сърбия, Александър Вучич, направи днес оценката, че Сърбия е постигнала огромен напредък през последните 10 години, откакто той дойде на власт, и добави, че се гордее с тези резултати, защото страната "не прилича" на това, което той наследи през 2012 г., съобщи агенция Бета.

След церемония по повод началото на реконструкцията на централната кула на мемориалния център "Старо саймище" , където по времето на Втората световна война е имало нацистки концлагер, Вучич каза, че през 2012 г. средната заплата в Сърбия е била около 330 евро, т.е. почти два пъти по-малка от сегашната, и че през последното десетилетие Сърбия е построила повече магистрали, отколкото през предишните 50 години, и повече болници, отколкото през предходните 60 години, предаде БТА.

Сърбия се модернизира и промени и показа, че може да бъде страна на успеха, а не на провала и нещастието. Имахме мир и стабилност и огромен икономически напредък с фискална консолидация, посочи Вучич. Сръбският президент каза, че днес Сърбия печели повече от износ на софтуер, отколкото от селско стопанство, което е доказателство за модернизацията, извършена през тези 10 години.

Много важно е да продължим по пътя на мира и стабилността, към по-нататъшна модернизация и индустриализация, каза сръбският президент.

По повод ремонта на кулата на мемориалния център "Старо саймище" Александър Вучич се извини днес на оцелелите концлагеристи и граждани, че централната кула на бившия нацистки лагер днес изглежда толкова зле. Реконструкцията на централната кула е само началото, заяви Вучич и обяви, че ще бъдат създадени още два музея към мемориалния център, в които ще бъдат показани документи, снимки и доказателства за престъпленията срещу сърби, роми и евреи. С изграждането на модерен мемориал всеки, който мине, ще види какво се е случвало и ще гледа с други очи на извършените престъпления, заяви сръбският президент.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алеко

    9 6 Отговор
    сърбе, помярите на Европа!

    Коментиран от #5

  • 2 Смех

    11 4 Отговор
    Абе ти минавал ли си скоро през Белград.Прилича на София 92ра година.
  • 3 ха ха хааа

    9 4 Отговор
    Ше изнасят Застава , за Россия ...🤭
  • 4 Нямате си

    3 2 Отговор
    гешеф и цацароф и такива суперкрадци като нас, видимо дърпате добре.
  • 5 То в софия

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Алеко":

    всичко е мед и масло, мръсотия и цигани.

    Коментиран от #7

  • 6 гост

    3 3 Отговор
    Това не беше ли една малка-смешна-държава?
  • 7 да питам

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "То в софия":

    Е , що си мислиш , че София е България ?!

    Коментиран от #9

  • 8 чико

    3 4 Отговор
    В Сърбия дават за трето дете 6000 евро , на полиция и войска продават жилища на СЕБЕСТОЙНОСТ не повече от 400 е/м2 . Пенсия минимална 350 евро , профилактични прегледи задължителни , всеки месец витамини за пенсионери , безплатни санаториуми и т. н . / За три години ДЕСЕТ милиарда долара инвестиции . НЯМА място за сравняване с нашия тъп пожарникар КОЙТО им построи и газопровод . Не ПЛЮЙТЕ а ВИЖТЕ , СРАВНЯВАЙТЕ и да търсим отговорност от нашите , защо сме НАЙ бедни и изостанали .
  • 9 Алеко

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "да питам":

    то "мисли" София за Манхатън (което си е верно)....толкУ:)))
  • 10 Аристотел Български

    4 0 Отговор
    Тия само ни дебнат в гръб от 9 век насам да ни краднат територии, грамотните да четат историята. Винаги са били в съюз с Византия срущу България после с Русия. Държава създадена само от грабеж на чужди територии Нишкият санджак и Западните покрйинини и тн от България цяла Войводина от Унгария а на всичкото отгоре се имат за най голямата работа на Балканите ама последните години ги гъделичка албанскияттт.
  • 11 Неразбрал

    2 0 Отговор
    Какъв успех? Да не би Миле Китич да е изкарал нов хит?
  • 12 Ще влезете в ЕС

    2 0 Отговор
    и тогава ще видим каква страна сте. Но наистина сте добри нагаждачи.
  • 13 24601

    1 0 Отговор
    Вучич пак е прекалил с витамините 😂😂😂
    Страната на успеха, която е два пъти по-зле от нас😂😂
    Значи ние сме направо Швейцария на Балканите 😂😂😂😂😂
Новини по държави: