Last news in Fakti

3 Август, 2022 13:54 2 154 13

Хаос по летищата в Германия, спешно наемат служители от чужбина

  • летище-
  • летищен персонал-
  • германия-
  • гражданска авиация

Реалистично е до средата на август да пристигнат 250 чуждестранни помощници, които биха помогнали за облекчаване на ситуацията на летищата в Мюнхен, Нюрнберг и Франкфурт

Хаос по летищата в Германия, спешно наемат служители от чужбина - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В борбата с дългите опашки и отмяната на полети заради претоварването на германските летища доставчиците на наземно обслужване разчитат на стотици служители от чужбина.

"Реалистично е до средата на август да пристигнат 250 чуждестранни помощници", които биха помогнали за облекчаване на ситуацията на летищата в Мюнхен, Нюрнберг и Франкфурт, каза председателят на браншовата асоциация ABL Томас Рихтер, цитиран от „Тагесшау”.

Рихтер обаче разкритикува бюрократичните пречки, свързани с издаването на необходимите документи за работа. Поради недостига на персонал на летищата федералното правителство е създало възможност за наемане на временни работници от трети страни - основно от Турция. Временните работници обаче трябва да преминат проверка за надеждност. Целта е да се издават бързо разрешения за пребиваване и работа, заяви министърът на вътрешните работи Нанси Фезер.

Главният изпълнителен директор на летищната асоциация ADV Ралф Бейзел заяви пред RND, че набирането на спешно необходимия персонал може да бъде "значително улеснено чрез по-ефективна и по-кратка проверка, без да се нарушават стандартите за сигурност".

От началото на лятото недостигът на персонал на германските летища доведе до хаос в полетите. Предупредителната стачка на наземния персонал на Lufthansa влоши допълнително ситуацията. Миналата седмица имаше масова отмяна на полети, припомня БГНЕС.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 г-жа Миндер

    14 1 Отговор
    Ако думне някое летище не очаквайте да ви се обяснявам!
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 2 Отговор
    СА и Афганистан предлагат пилоти 😉

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Про100 100

    3 1 Отговор
    Реално проблема е Франкфурт и отчасти Мюнхен. Нюрнберг е просто незначително летище малко по-голямо от Меминген, например.
  • 9 Шолц

    12 1 Отговор
    Проблемът не е в пилотите, а в наземния персонал. Няма товарачи, няма рамп агенти, няма чистачи, няма горивозареждачи, няма каквото се сетиш. Чака се над 2 часа за обслужване на самолет. За сравнение преди кризата от кацане до излитане на самолет от Франкфурт на М@йната си бяха необходими 40мин. Същото е и в Израел и из цяла Европа
  • 10 С*апани ш*аби swiss port долу

    10 2 Отговор
    Бях отишъл в Мюнхен с договор за Swissport пълни абдали заплата се дава на 28 число с месец назад и шефа на фирмата казал нямало право на аванси . Тръгнах си рано сутринта на следващия ден , бе да им казвам въпреки че ми бяха купили билета за да дойда . Да се научат да плащат . В тия времена трябва седмично заплащане в Холандия или Белгия докато се разпадне съюза За Да може по бързо да си тръгне човек без да го държат с месечни заплати . Swissport долу и немци швейцафци пеи
  • 11 Раданч Татлъту

    5 0 Отговор
    Малоумниците да направят още един локдаун през есента и всичко ша са опраи!😁😁😁🥳🤡👍
  • 12 ВсеобщаТайна

    8 0 Отговор
    Всеобща тайна е, че зад "250 чуждестранни помощници" са всъщност украинските служители и авиоперсонал ... всеки, които е лятал напоследък е видял, че ги ползват като черноработници, докато немците си стачкуват.... чиста работа.
  • 13 Интернационалност

    0 1 Отговор
    Нали си имат мигранти! Да ползват техния труд! А, ама те не говорят немскии май англииски също не!
    Да им е жива Меркел.
Новини по държави: