Last news in Fakti

3 Август, 2022 16:40 679 4

Повече от петстотин души са загинали при наводненията в Пакистан през последните седмици

  • пакистан-
  • наводнения-
  • жертви-
  • дъждове-
  • провинция белуджистан-
  • синд

Националната агенция за управление на бедствията съобщи за 502 жертви, сред които 98 жени и 191 деца.

Повече от петстотин души са загинали при наводненията в Пакистан през последните седмици  - 1
Снимка: Shutterstock

Броят на загиналите при инциденти, свързани с проливните дъждове в Пакистан през последните няколко седмици, достигна повече от петстотин, предаде ДПА. Внезапните наводнения, причинени от тежките мусонни дъждове, продължават да поразяват югозападните провинции в страната.

Националната агенция за управление на бедствията съобщи за 502 жертви, сред които 98 жени и 191 деца. Дъждовете и наводненията са нанесли щети на повече от 40 000 къщи и над 2500 км пътища, като са оставили хиляди без дом или откъснати от света в отдалечени села, се посочва в доклад на агенцията от днес.

Провинциите Белуджистан и Синд са особено силно засегнати от наводненията, дошли след като най-тежките дъждове в документираната история връхлетяха южноазиатската държава, на фона на нарастващото безпокойство от климатичните промени.

Милиони хора, сред които и деца, са застрашени от болести, свързани с наводненията в поразените провинции, където армията и спасителни отряди се опитват да евакуират блокираните жители.

Внезапните наводнения, горещите вълни, проливните ураганни бури, сушата и смогът - всички те водещи до ниско качество на въздуха, отбелязват ръст в Пакистан през последните години.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теодор Рузвелт

    1 0 Отговор
    Един от снимката ми заприлича на бъдещия премиер на Великобританския остров на свободата

    Коментиран от #2, #3

  • 2 един от стадото

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Теодор Рузвелт":

    брат му е. Споко
  • 3 А. Хитлер

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Теодор Рузвелт":

    Кога ли ще изберат и някой Ганьо за премиер на UK?

    Коментиран от #4

  • 4 сороснерес

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "А. Хитлер":

    Когато изберат теб.