Last news in Fakti

4 Август, 2022 10:23 845 4

33-ма членове на "Ислямска държава" са задържани при акции

  • акции-
  • борба-
  • тероризъм-
  • турция-
  • ислямска държава

Акциите са били извършени на 2 и 3 август от екипи на Дирекцията за борба срещу тероризма

33-ма членове на "Ислямска държава" са задържани при акции - 1
Източник: Shutterstock

33-ма предполагаеми членове на джихадистката групировка "Ислямска държава" (ДАЕШ) са били задържани при антитерористични операции на турската полиция в три турски окръга, предаде в. "Хюриет дейли нюз".

Акциите са били извършени на 2 и 3 август от екипи на Дирекцията за борба срещу тероризма на полицията и от екипи на жандармерията в окръзите Истанбул, Анкара и Шанлъурфа, предаде БТА.

На 2 август жандармеристи са предприели операция в три квартала на южния град Шанлъурфа. Задържани са били трима души, заподозрени в доставки на муниции и оръжие на терористичната организация.

Междувременно полицията в Истанбул извърши акция, при която са били обискирани девет къщи в пет квартала в града за залавяне на лица, за които имало сведения, че ще се присъединят към бойните действия на ДАЕШ. Задържани са били 15 чуждестранни граждани.

При антитерористична операция в Анкара, извършена вчера, са били арестувани още 15 чуждестранни граждани по подозрение в членство в "Ислямска държава".

През 2013 г. Турция бе една от първите страни, които включиха "Ислямска държава" в списъка си с терористични организации.

Оттогава страната е била мишена на групировката многократно, като са извършени най-малко 10 самоубийствени нападения, седем бомбени атаки и четири въоръжени нападения, отнели живота на най-малко 300 души и ранили стотици други.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Теле

    1 0 Отговор
    Що криете истината, проверете
  • 3 Изключен

    1 0 Отговор
    От статията се разбира че арестуваните са предимно чуждестранни граждани най-малко 30те.
  • 4 Осман с Кавала

    4 0 Отговор
    Веднага ги освободете! Това са все немски, френски, австрийски, белгийски, холандски и всякакви западни журналисти, писатели и меценати.
Новини по държави: