Last news in Fakti

5 Август, 2022 10:45 1 108 1

Най-малко 13 души загинаха при пожар в нощен клуб

  • пожар-
  • тайланд-
  • нощен клуб-
  • причина-
  • неизвестна

Той е избухнал в нощен клуб в източната провинция Чонбури в Тайланд

Най-малко 13 души загинаха при пожар в нощен клуб  - 1
Източник: Shutterstock

Най-малко 13 души бяха убити, а други 35 ранени, когато рано тази сутрин избухна пожар в нощен клуб в източната провинция Чонбури в Тайланд, съобщи полицейски служител, предаде Ройтерс.

Причината за пожара все още не е известна и всички жертви досега са идентифицирани като тайландски граждани, каза полицията. Отделно изявление от спешната служба на Чонбури описва 14 от нараняванията като тежки.

Пожарът в нощен клуб Mountain B, на около 180 км югоизточно от столицата Банкок, е започнал около 01:00 ч. местно време, каза по телефона Утипонг Сомджай, началник в местен полицейски участък.

Местни телевизионни кадри показаха хора, които бягат от огъня, и служители на спешната помощ, които гасят пламъци и разглеждат изгорелите помещения, пълни с бутилки и обувки разпръснати по земята.

Свидетел на име Нана каза пред местната телевизия, че е била с петима приятели, когато пожарът е избухнал в заведението.

„Видях пламъци над сцената, от дясната страна. Мисля, че беше горе-долу по същото време, когато певецът на сцената също го видя и извика „пожар!“ и хвърли микрофона“, каза тя пред телевизионния оператор PPTV.

Инцидентът идва 13 години, след като пиротехниката предизвика пожар на новогодишно парти в претъпкания нощен клуб Santika в Банкок, убивайки 66 души. Разследванията на този пожар откриха няколко ключови нарушения в клуба, корупция в длъжностните лица и разкриха небрежно отношение към безопасността на местата за забавление по това време.

Премиерът Прают Чан-Оча в петък увери семействата на жертвите, че ще получат помощ от властите и призова местата за забавление в цялата страна да гарантират, че имат подходящи аварийни изходи и мерки за безопасност.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    2 0 Отговор
    13 души убити?БГ журналистика,сър.👄🐸👄