Last news in Fakti

5 Август, 2022 14:19 1 763 1

Румъния спря на границата си с Унгария над 36 тона отпадъци

  • румъния-
  • унгария-
  • отпадъци-
  • тонове-
  • граница

След като установи, че шофьорите не разполагат с изискваните от закона документи за внасянето им в Румъния

Румъния спря на границата си с Унгария над 36 тона отпадъци - 1
Източник: БГНЕС

Румънските власти спряха три пратки с отпадъци на пунктовете Нъдлак 2 и Борш 2 на границата с Унгария, след като установиха, че шофьорите не разполагат с изискваните от закона документи за внасянето им в Румъния, предаде агенция Аджерпрес.

Трите камиона са били управлявани от румънски граждани, които са били проверени от граничните служители със съдействието на комисари по опазване на околната среда на окръзите Арад и Бихор, съобщи БТА.

Според документите, придружаващи стоките, те са превозвали отпадъци от домакински уреди, употребявани гуми, текстил от различни фирми в Нидерландия, Франция и Германия за фирми в Румъния. Тъй като е имало съмнения относно законността на въпросния транспорт, граничните служители са поискали оторизирана помощ от представители на окръжните комисариати на Националната служба за опазване на околната среда в Бихор и Арад. След проверките е установено, че трите камиона са били натоварени с 36 500 кг домакински уреди, употребявани гуми, дрехи втора употреба, за които тримата шофьори не са представили необходимите документи, изисквани от закона за внос на тези продукти, съобщиха днес от граничната полиция в Арад.

Властите обявиха, че са спрели достъпа на тези превозни средства до румънска територия.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соваж бейби

    3 1 Отговор
    Боже не си прибираш бакшиша,ужас !И от градското сметище ли правят контрабанда ,нямам думи !Това са тарикати които работят на сметището има няколко гишета домакински уреди,перални ,черна бяла техника,дрехи плюс градинския боклук се носи там ,не се хвърля в домашните кофи.А тези вероятно го продават ужас ,няма работници французи там най много шефа проверяващия ,при нас са румънци и албанци на сметището
Новини по държави: