Last news in Fakti

8 Август, 2022 21:29 3 743 70

Руски региони започнаха да набират доброволци за войната в Украйна

  • руски-
  • региони-
  • доброволци-
  • война-
  • украйна

Анализатори смятат, че инициативата е опит от страна на областните губернатори да демонстрират своята лоялност към Кремъл

Руски региони започнаха да набират доброволци за войната в Украйна - 1
Източник: БГНЕС

Москва все още не прибягва до изпращане на повиквателни до наборници, за да подсигури достатъчно войници, които да се бият във войната на Кремъл в съседна Украйна, но руски региони започнаха да събират доброволчески батальони, предаде ДПА.

"Според нашите изчисления повече от 40 такива войскови единици вече са били сформирани в най-малко 20 региона в Русия", съобщи днес руският в. "Комерсант". Регионални власти и асоциации на ветераните от месеци популяризират батальоните. По информация от руския вестник числеността на войсковите единици варира значително. Около 400 до 500 бойци се търсят за мотострелкови батальон в Амурска област, а в Пермска област се набират доброволци за две подразделения: 90 души за стрелкова рота и 160 души за танков батальон. Заплащането също варира, но Перм обещава на повечето доброволци, че ще получават еквивалента на 5090 долара месечно, предаде БТА.

Анализатори смятат, че инициативата е опит от страна на областните губернатори да демонстрират своята лоялност към Кремъл. Междувременно повсеместното изпращане на повиквателни за наборна военна служба би могло да представлява проблем за руския президент Владимир Путин, тъй като такъв ход би могъл да бъде интерпретиран като сигнал, че войната не протича според очакванията.

В Русия строги ограничения управляват дискусиите за войната, която Москва започна срещу съседна Украйна и тя може да бъде описвана само като "специална военна операция", която официално "върви по план", отбелязва ДПА.

Анализатори твърдят, че набирането на бойци от регионите в Русия би могло да помогне за облекчаване на недостига на военнослужещи на фронта.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илия

    56 43 Отговор
    С такава войска далеч не се стига.Пиянки на ркомани и затворници

    Коментиран от #8, #14

  • 2 Запознат

    53 51 Отговор
    Набират пушечно месо, че ВСУ много ги бият.
  • 3 Вова

    53 35 Отговор
    5000 долара авансово. И като продаде горивото н терен, а после и танка, гаубицата, или каквото са му поверили, като преди това застреля командира си, за да не се налага да дели спечеленото...

    Оферта си е. Всичката измет ще се запише.

    Коментиран от #24

  • 4 Баце

    39 40 Отговор
    Имат набират, какъв е проблемът?

    Коментиран от #20

  • 5 А мии

    15 14 Отговор
    Молете се и бъдете будни това което иде ще е ужас при които ще искате да сте на местото на мъртвите слава на Бог

    Коментиран от #11, #19

  • 6 историк

    43 31 Отговор
    КИЕВ Е ОСНОВАН ОТ ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ - ХАН КИЙ - ШАМБАТ, БРАТ НА ХАН КУБРАТ!
    МРЪСНИТЕ РАШИСТИ ИСКАТ ДА УНИЩОЖАТ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ!

    Коментиран от #26, #28

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 илиан

    10 10 Отговор

    До коментар #1 от "Илия":

    илия пак в тия.само глупости ръси

    Коментиран от #13, #34

  • 9 Нали

    41 29 Отговор
    Специалната военна операция върви по план. Целта е пълна ликвидация на Русия.
  • 10 АЗОВ и Десен сектор

    25 17 Отговор
    Чакаме ги с нетърпение...
    Че нещо, много намаляха....

    Коментиран от #44

  • 11 стоян

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "А мии":

    До 5 ком - Ти молиш ли се или само драскаш тук
  • 12 азиатска кухня

    12 12 Отговор
    100000 стръвно точат зъбки,Ким ги праща.Хапвали и човешко,всичко що мърда.
  • 13 да де

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "илиан":

    Не е само той доста са, като гледам пълно е с военни стратези.
  • 14 гост

    30 20 Отговор

    До коментар #1 от "Илия":

    То на Путлер войска не му трябва , трябва му пушечно месо да запълва дупките докато организира изчезването си !! Отдавна никой в Кремъл не мисли да стига никъде , освен в някоя нова Аржентина под друго име и физиономия !

    Коментиран от #21, #31

  • 15 Балканджия с ракия

    30 16 Отговор
    Завалийте, нема да вземат и копейка, щота физически нема да ги има. Ами да пият по един последен самагон преди ВСУ да ги телепортира във вечните небесни ловни полета. Бог да ги прости, пия една домашна ракия за техните подлъгани млади души.
  • 16 Ела те

    28 14 Отговор
    И в България тука има много рушляци да отиват за родину за сталину ,те и пари не искат само да усещат миризмата на мутрофанова
  • 17 БГ РУСФИЛТАК ДОБРОВОЛЕЦ

    26 14 Отговор
    Пращай те 2,3 кораба братушки ,хиляди не умни русоблизацифили пърхат в трепет Мордор да ги призове в смертен бой за матушката им,даже и Мунчо Радев си държал сумка с парче сланина и праз ако случайно джуджето го призове за помощ с неговият летящ Масквич 29 !!!
  • 18 КЛИЧКО :

    18 11 Отговор
    Да идват повечко!
  • 19 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    25 14 Отговор

    До коментар #5 от "А мии":

    какъв ужас,чадо???Ще клъцнат ,лудия от кремъл и света ще върви напред.младите ги чака колонизиране на луната и марс.Аз пък очаквам 24г да видя как лудия,и съратниците му от кремъл ще ги овесят руснаците!

    Коментиран от #65

  • 20 гост

    20 11 Отговор

    До коментар #4 от "Баце":

    Много си прав , дано повече да наберат , че да се поизчистят най-големите боклуци , че то други на такива "оферти" не връзват , напротив , отдавна хванаха пътя колкото може по-далече от Кремъл и Путлер !! А иначе в Украйна ги чакат и вече не само с джавелини и стингъри , а с по сериозни месомелачки !
  • 21 Ми да

    14 4 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    В Северна Корея ще го приемат. Да изкара спокойно старините си.

    Коментиран от #29

  • 22 Отговор

    16 19 Отговор
    Как Зеленски се опитва да предотврати предаването на украинците
    Украйна | / Украинският майор Сергей Волински (по-известен като Волин), който е в плен в ДНР, изрази мнение, че ракетната атака срещу затвора в Еленовка ще предизвика страх сред ВСУ, които са на път да се предадат. Може би това е била основната цел на украинските военни и техните американски покровители, които взеха решението за удара

    Капитулацията на украинските войници и бойци от нацистките части в завода “Илич” и в “Азовстал” в Мариупол, удари силно върху информационния кристален замък, построен от екипа на Владимир Зеленски. Един от основните постулати на украинската пропаганда преди падането на Мариупол беше тезата за непреклонността и непобедимостта на украинските войници. Мариупол дори беше наречен "украинският Вердюн". Преждевременно, както се оказа. Столицата на Азовско море е освободена. И украинските герои от “Азовстал”, въпреки цялата украинска пропаганда, бяха взети в плен. Ярък пример е Волин, споменат по-горе, той беше един от най-популярните герои, а сега общува с руски журналисти. За съжаление събитията около “Азовстал” не доведоха до рухването на кристалния замък. Но фактът, че пукнатините в информационната структура се появиха след Мариупол, е неоспорим. И колкото повече градове бъдат освободени, колкото повече украински войници се предадат, толкова повече пукнатини ще се появят в кристалния замък.
    А броят на заловените украинци продължава да расте всеки изминал ден.

    Коментиран от #32, #70

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Региони от ръпони

    17 10 Отговор
    С Хаймерси и Леопардите
    Яко ще бием ордите

    Коментиран от #50

  • 26 Значи

    18 13 Отговор

    До коментар #6 от "историк":

    с киевчани сме кръвни братя. Спукана му е тогава работата на Путлер. Българите нямат нито една загубена битка срещу руски войски.

    Коментиран от #39

  • 27 Октавиан Август

    14 9 Отговор
    Един два легиона римски ще оправят войната на ошанките,ама като са гла...ма ви и господ не може да им помогне!
  • 28 Хан ман

    12 3 Отговор

    До коментар #6 от "историк":

    Зеленски на ясно ли е, че Киев е основан от хан Кий-Шамбат и градът всъщност е български? Имат ли паметник в Украйна на този хан и на паметника да пише: Паметник на хан Шамбат, брат на българския хан Кубрат?
  • 29 гост

    15 5 Отговор

    До коментар #21 от "Ми да":

    Да ама той не ще в Северна Корея , иска в гнилия запад !! И не в панелка и на минимален доход !

    Коментиран от #36

  • 30 Иванушка  🇷🇺

    4 17 Отговор
    Най-хубавата стратегия след падащите като умрели мухи Байрактарчета е да се набират украинци с не полски корени, със съответното заплащане и правото да вземе имуществото на убитите вражески войници.

    Коментиран от #37

  • 31 Адолф

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Може и в Патагония!
  • 32 ОТГОВОР

    11 13 Отговор

    До коментар #22 от "Отговор":

    На 2 август стана известно за първите пленени войници от ВСУ в село Пески. Трябва да се отбележи, че вечерта на същия ден Владимир Зеленски направи изявление, в което каза, че украинската армия не може да обърне предимството на руската армия в артилерия и жива сила. Това се усеща много в Пески, Авдеевка и други места. Според президента това е просто ад. С подобни изявления той се опитва да подготви украинците за загубата на тези населени места. Има обаче друга задача - да се обясни защо украинските войници се предават. По време на освобождаването най-вероятно ще има нови котли. Оттук и ценностната преценка на Зеленски за ад. И освен Авдеевка, скоро се предвижда освобождаването на Соледар и Артьомовск, там също ще има пленници. И отново Зеленски и неговите благородници ще трябва да обяснят как се е случило това.

    В светлината на това екипът на Зеленски и неговите западни ръководители имат жизненоважен интерес възможно най-малко украински войници да се предадат. Как да го направят? Чрез сплашване. Защо хората най-често избират да капитулират? Да спасят живота и здравето си. В същото време те трябва да са сигурни, че в плен няма да бъдат убити, осакатени или гаврени. И както показа практиката, Русия и ЛНР с ДНР предоставят всичко това на пленени украинци и дори на най-закоравелите нацисти. По време на битката за Мариупол те бяха хранени, дори когато нашите войници имаха проблеми с храната. Именно отношението към беззащитните и зависимите определя човечностт

    Коментиран от #43

  • 33 Проучване

    18 3 Отговор
    Интересно ми е ако нас ни подпука някой колко от ербап писачите тука ще се запишат доброволци? А на бас, че никой.
  • 34 Хихи

    15 8 Отговор

    До коментар #8 от "илиан":

    Какво да е глупости. Русия е страната на първо място по употреба на хероин! За алкохола да не говорим.

    Коментиран от #51

  • 35 Рошко

    6 2 Отговор
    Трябва ли да ни мъчите с подобни "новини" всеки ден сега и Симонка ли се включи
  • 36 Ми да

    8 2 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Е, за гнилия запад малко закъсня.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Голем смех

    10 3 Отговор
    Доброволците заминават за оня свят. По кратката процедура
  • 39 Ейййй

    14 14 Отговор

    До коментар #26 от "Значи":

    Украинецо,заминавай си на фронта бре!Какво тук пишеш на българите?Ти не си българин щом използваш думата "Путлер".Никакви кръвни братя не сме с тея.2015-та избиха сумати бесарабски българи там и ги погребаха с надпис "Хирургични останки".Заминавай си там и ще ти стискам палци да не ти сложат такъв надпис и на теб.

    Коментиран от #47

  • 40 666

    12 4 Отговор
    тази новина се върти от март месец,а след малко постнете и за колко дена са им останали ракети и гориво
  • 41 Измамници и Пирамидаджии

    12 12 Отговор
    Това са руснаците!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ОТГОВОР

    9 11 Отговор

    До коментар #32 от "ОТГОВОР":

    За целта беше нанесена ракетна атака срещу затвора в Еленовка. Така канцеларията на президента на Украйна предаде посланието на украинските войници: ние ще ви убием дори в плен. И в това ги подкрепят западните покровители на режима на Майдан.
    Между другото, за западните господари на Украйна. Американският сенатор Линдзи Греъм каза: „Харесва ми пътят, по който вървим. Докато помагаме на Украйна с оръжията, от които се нуждае, и с икономическа подкрепа, тя ще се бие до последния човек”. Тоест той открито каза какво мисли американският политически елит. На американците не им пука колко украинци ще загинат, колко градове ще бъдат унищожени, те ще натъпчат Украйна с оръжия, защото това отговаря на техните интереси. Съединените щати са готови да се бият до последния украинец - което означава, че имат нужда украинските войници да мрат на бойното поле, а не да се предават.

    Зеленски е готов да убие хиляди украинци, за да угоди на геополитическите интереси на САЩ и Великобритания. За него няма приятели в Украйна. И няма нищо общо с националността. Много показателни са примерите с експулсирането на Генадий Корбан от страната и лишаването от гражданство на олигарха Игор Коломойски. Зеленски без съжаление се разправя с евреите от днепропетровския клан, към който самият той преди е принадлежал. Не го интересува националността, къде е роден човек, какво му дължи. За него основното е да докаже своята значимост и да запази властта. Според него има само два начина за то

    Коментиран от #49

  • 44 ПараШут

    10 11 Отговор

    До коментар #10 от "АЗОВ и Десен сектор":

    Смърдящи фашистки отрепки като вас лесно ще бъдат намерени по миризмата и бързо ликвидирани. Така че стойте и чакайте, руснаците ще дойдат, те винаги идват.
  • 45 Рушляк

    15 8 Отговор
    И пак нищо не се чува за доброволци и мобилизирани от Масква и Санкт Петербург. Руските джендъри нямат желание да са фронта . Предпочитат да са в Анталия Дубай . Защото има пушечно месо от другите региони.след половин година война умрели от двата града по 10 -15 рушляка .нормално нали ? . А сега вече търсят и от Северна Корея, и ще плащат къде ще идат .
  • 46 Терминатор 🇺🇦

    16 9 Отговор
    На Путин му избиха армията

    Коментиран от #62

  • 47 Значи

    17 9 Отговор

    До коментар #39 от "Ейййй":

    А ти не си българин, щом защитаваш неадекватния Путин. Това не е човек!

    Коментиран от #61

  • 48 Свети Илия

    9 12 Отговор
    Следващите седмици украинците голям бой ги чака . 100 хил бойци са в донбаския котел . Или излизат с ръцете горе или с краката напред .
  • 49 ОТГОВОР

    9 5 Отговор

    До коментар #43 от "ОТГОВОР":

    Според него има само два начина за това - да се организират политически представления и да се тероризират хората. Какво прави той. Той трябва да накара войниците от ВСУ да се страхуват да се предадат. Следователно ще има ново информационно пълнене и нови терористични актове.

    За обикновените украински войници предаването е добра възможност да спасят живота си, да ускорят края на военните действия, за да могат семействата им да се върнат към мирния живот. Най-вече Зеленски, неговите алчни благородници и западните господари се страхуват украинските войници да прозрат ясно и да осъзнаят, че дават живота си за амбициите на президента, портфейлите на неговите съратници и геополитическите интереси на англосаксонците и да спрат да се бият. Но, за съжаление, днес няма престъпление, което режимът от Майдана да не е извършил.
  • 50 ДИД

    0 4 Отговор

    До коментар #25 от "Региони от ръпони":

    Вие сами не си вярвате на опорките. Изстрелвате ги като лозунги без зрънце доказатества.
  • 51 Някой

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Хихи":

    Тази глупост къде я прочете?

    Коментиран от #57, #58

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Блиааат

    10 1 Отговор
    Считай кадровите какво желание имат да са в мармалада..все ще излъжат бедняци 5000 долара са много много водка

    Коментиран от #67

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Слава на Украйна, слава на героите!

    12 6 Отговор
    Да ги събират откъдето искат - украинците ще им ги върнат в найлонови чували.
    Засега за Москалия и Путя воюват различни етнически ман.густи (сибиряки, дагестанци, буряти и пр. сво.лоч), пандизчии и частни наемници - освен сбирщината опълченски башибозук, т е. трудно може да се каже, че се утилизират руснаци от ВСУ

    Коментиран от #66

  • 57 Хихи

    2 0 Отговор

    До коментар #51 от "Някой":

    Статистика. И между другото я пише във Факти.
  • 58 Хихи

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Някой":

    Статията от факти. https://fakti.bg/mnenia/701986-ne-rusia-ne-e-krepost-na-konservatizma
  • 59 КОНТРАТА

    8 8 Отговор
    Тея па наборници и повиквални. Първо се научете лакво е наборник и кскво е запасняк. Руската Армия е 1.4 милиона редовната + наемна, а в Окрайна се бият не повече от 50 000 наемници и 300 000 от ДНР и ЛНР редовната наборна изобщо не се е включвала.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Ейййй

    10 4 Отговор

    До коментар #47 от "Значи":

    Напротив.Не защитавам Путин,но съм против вашата противна пропаганда.Правите се на българи,а не сте,за да ни завличате държавата.
  • 62 Окраин4е

    8 9 Отговор

    До коментар #46 от "Терминатор 🇺🇦":

    Верно ли, затова ли превземат руснаците град след град защото нянат армия.

    Коментиран от #69

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 росомаха

    7 5 Отговор

    До коментар #56 от "Слава на Украйна, слава на героите!":

    много точно казано - Московията потъва бавно, но сигурно, а процесът на дерусификация (демилитаризиране на ушанки) върви доста успешно
  • 67 Само питам

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "Блиааат":

    А колко ракия е това?Питам за едни приятели от кръчмата на село.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 възрожденец

    6 1 Отговор

    До коментар #62 от "Окраин4е":

    Руснаците разрушават градовете на Украйна и убиват украинците.
    Мога ли да те попитам: защо го правят?
    И тебе, това защо толкова много те кефи?
  • 70 Нормален

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Отговор":

    Дрън, дрън, дрън, дрън ... Преди 5 месеца великите руснаци бяха в Киев.Сега са на 700км от Киев.ФАКТ!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания