Last news in Fakti

10 Август, 2022 05:26 3 061 11

Тръмп отговори на обиска на ФБР

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • фбр-
  • обиск-
  • флорида

Бившият президент на САЩ отправи призив към привържениците си да му даряват активно средства

Тръмп отговори на обиска на ФБР  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп разпрати до привържениците си имейл с призив за набиране на средства. Той направи това тази сутрин, след като обяви, че от ФБР вчера са претърсили резиденцията му Мар а Лаго във Флорида, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Федералните влязоха в луксозния имот в Палм Бийч, за да претърсят десетки кашони с поверителни документи, които Тръмп е запазил след като е напуснал Белия дом, според източник, близък до разследването.

На следващата сутрин милиардерът разпрати имейли, в които иска пари.

"В тези времена имам нужда всеки американски патриот с червена кръв (червеното е цветът на Републиканската партия) да се притече на помощ", се казва в имейла. "Моля Ви дарете незабавно, за да застанете публично зад мен в този безкраен лов на вещици."

Бившият президент все още е доста влиятелен в Републиканската партия. Подкрепата му значително увеличава шансовете на кандидатите ѝ за избираеми длъжности, зад които той избере да застане публично.

Тръмп вече намекна за възможност да се кандидатира отново за президент.

"Това са тъмни времена за нашата страна. Прекрасният ми дом Мар а Лаго в Палм Бийч, Флорида, беше претърсен и окупиран от голяма група агенти на ФБР", се казва в имейла му за набиране на средства.

По-натам Тръмп посочва, че подобно нещо не се е случвало с нито един американски президент преди него, и добавя, че това е посегателство не само срещу неговия дом, но и срещу дома на всички американски патриоти, в името на които се бори, откакто е влязъл в политиката.

"Изправих се срещу корупцията на радикалната левица. Върнах властта на хората и свърших неща за нашата страна, които не сме виждали преди. Елитът мразеше това", пише той.

Тръмп допълва, че сега елитът вижда как подкрепяните от него кандидати печелят големи победи и как бившият президент доминира в социологическите проучвания и затова отново се опитва да спре него и Републиканската партия.

"Беззаконието, политическото преследване и ловът на вещици трябва да бъдат изобличени и спрени", посочва бившият президент.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бе да

    5 34 Отговор
    Дон тръмпесйо е вече в амок , изпроси над 300 милиона , сега знае че вече ще го хапе петела и пее като чучулига 😁!

    Повярвал си беше горкия!

    Бокоооооо, къде си бе душа ....пазиш ли още снимката😁😛😂

    Коментиран от #10

  • 2 Факт

    52 7 Отговор
    Да идва Тръмп, че стареца запали света !

    Коментиран от #11

  • 3 среднощен

    39 6 Отговор
    "..."Беззаконието, политическото преследване и ловът на вещици трябва да бъдат изобличени и спрени", посочва бившият президент...."; За САЩ ли става дума - "Страната на неограничените възможности"...? "Маските падат " - трудно ще бъде да продължи най-голямата измама в човешката история... Или по-точно казано - "човешката самоизмама"... Това е истинското лице на илюзията наречена - "Американска мечта"... Предстои - "Гневът на мравките"...
  • 4 Кирчо

    10 9 Отговор
    Дарете и на мен!С Тръмп сме партньори.Всеки лев ще вложа в борбата с корупцията и ловците на вещици.
  • 5 ББ-ов

    5 6 Отговор
    А мен питаш ли ме брааат?То излагация,срам.Ровят там в прекрасния ми дом,арести някакви,ужас.Дарявайте хора за светлото бъдеще,моето и на някой от вас!
  • 6 Кцккькцк

    23 3 Отговор
    Все още има хора, които не виждат, че демократичната партия в америка е фанатизирана и радикализирана и в момента най-опасната терористична групировка в света. Заради това искат да затрият тръмп, защото той ще спечели изборите

    Коментиран от #7

  • 7 Да бе да

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "Кцккькцк":

    "Все още има хора, които не виждат, че демократичната партия в америка е фанатизирана и радикализирана и в момента най-опасната терористична групировка в света"

    😁

    Заради това ли " донЪт" си крие таксите🤣🤣
  • 8 Демокрация по байдънски

    13 2 Отговор
    Демокрация ли, диктатурата прозира от всяко действие на т. нар. колективен Запад. Ние сме преживели подобна уродливост и тъкмо мислихме, че е зад нас, тя се завръща като бумеранг отгоре ни.
  • 9 Дядо Щукар

    0 1 Отговор
    Глобалния финансов капитал ще направи всичко възможно демократите пак да спечелят изборите. Дано не им се получи.
  • 10 Дядо Щукар

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Да бе да":

    Не коментирай неща, чиято същност изобщо не разбираш! Иначе мантрите за "Лудия Тръмп" ги знаем, няма нужда да ни ги презентираш
  • 11 Оня

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    А бай тръмпи е младеж , налЕ :) , колкото бай Ботокс от блатната ко.чи.на