11 Август, 2022 13:27 1 113 12

Тайван проведе нови военни учения заради заплахите на Китай

  • тайван-
  • китай-
  • пекин-
  • военни-
  • учения

Пекин се разгневи заради посещението в Тайван на председателката на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ и проведе въздушни и морски учения около острова

Тайван проведе нови военни учения заради заплахите на Китай - 1
Източник: БГНЕС

Тайванската армия проведе днес учение с бойни боеприпаси, след като Пекин, който продължава със заплахите си, прекрати най-големите си военни маневри, организирани някога около острова, предаде Франс прес.

Тайванските сили стреляха с гаубици и сигнални ракети като част от отбранителните учения, каза говорителят на 8-ми корпус Лоу Уоей-Цзие пред АФП. Тези маневри в южния окръг Пинтунг, започнаха в 8:30 ч. сутринта местно време и продължиха един час, добави той.

Пряко телевизионно предаване показа артилерийски оръдия, подредени на брега, и войници, разделени на групи, които стрелят едни след други с гаубици към морето. Тайван вече проведе военно учение в Пинтунг във вторник. Според армията стотици военнослужещи са взели участие в двете учения. Властите минимизираха обхвата на тези маневри, като увериха, че те вече са били планирани и не са отговор на маневрите на Китай.

Пекин се разгневи заради посещението в Тайван на председателката на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Нанси Пелоси и проведе няколкодневни въздушни и морски учения около острова. Тайпе обвини Китай, че използва посещението на Пелоси като претекст за репетиция за инвазия.

Новите учения, проведени от Тайван днес, имат две цели, да гарантират доброто състояние на артилерията и нейната добра поддръжка и да потвърдят резултатите от предишни военни учения, организирани през 2021 г., обясни Лоу.

Не повече от 10 китайски и тайвански военни кораба са останали близо до средната морска линия в Тайванския проток към днес следобед, каза пред Ройтерс запознат с въпроса източник, който добави, че броят им "значително е намалял" спрямо предишни дни.

Няколко китайски бойни кораба продължиха да изпълняват мисии до източните брегове на Тайван и в близост до японския остров Йонагуни, каза осведомен източник пред агенцията.

Няколко китайски изтребителя за малко са прекосили средната морска линия в Тайванския проток по-рано днес, допълни източникът.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поручик Галицин

    11 6 Отговор
    Задава се втора братоубийствена война подклаждана и отдавна планирана от сатанистите от САЩ.

    Коментиран от #10

  • 2 да де

    6 4 Отговор
    Демек когато дракона спря да бълва огън котето взе да се прави на тигър.
  • 3 оня с коня

    3 10 Отговор
    Ама нали С-400 и С-500 били най-добрите Противоракетни и Противосамолетни Системи щото са "Безаналогови",а на практика излиза че Въоръжен до зъби Китай се притеснява само от 1-2 Американски Батареи в Ю.Корея!А иначе с Русия Китайците са възприели еднаква Логика- "Демилитаризирай съседите,за да останеш само ти Милитаризиран"...Да,ама Не:)
  • 4 Койдозлу

    4 1 Отговор
    Изтривай и забранявай коментари.
    Имам доста телефони и компютри под ръка.
  • 5 Някой

    5 3 Отговор
    Учени за смяна на памперс ли? Щото учения с оръжие са безсмислени. Китай ще ги залее като цунами.
  • 6 Не ги мисля

    3 1 Отговор
    Пекинез срещу чау-чау. Ясно е кой кого ще сдави.

    Коментиран от #8

  • 7 Шегички..

    3 2 Отговор
    На колене,Тайване,председателят Дзън Дзън Идва!
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Не ги мисля":

    Знаеш какво ще остане от китайската армия,ако тръгне.........120хаймерса ги чакат.........На 800 км в китайска територия ще е изгорена земя.......Ще видиш пекинез как хапе....
  • 9 Човек

    0 0 Отговор
    Тайван показа мощен среден пръст на Китай. Евала. Те се готвят за тази война от 70 години. Украинците се готвиха само 8 и руснаците мрат като мухи там. Имам голямо уважение към тези народи, които отказват да бъдат роби на по-големия. Те са прегърнали лозунга на нашите възрожденци - свобода или смърт.

    Коментиран от #11

  • 10 Дявола

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Поручик Галицин":

    Какви братя, ДНК на северно корейците според учените така се е изменило с десетилетия изолация че вече научно доказано че са несъвместим народ , същото е и с Тайван и китай
  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Човек":

    Китайците не са глупаци!!! За разлика от кремълските и..ДИ..оти,те няма да се хванат на тази двуходовка!!!Те имат една ценна поговорка....Достатъчно е да стоиш ДОСТАТЪЧНО дълго на речния БРЯГ....За да видиш трупът на врага си!!!!

    Коментиран от #12

  • 12 За един

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    човек и неговите врагове поговорката може да е вярна, но за един не толкова малък народ(20млн.) няма как да стане. Може би чакат след милиони години островът да се съедини с материка;) и да направят десант. Тайванците много добре виждат как живеят китайците и не искат такъв нисък стандарт на живот. Биха ги японците ВСВ, виетнамците 1979г. руснаците на остров Дамански. Имат много врагове около себе си - Индия, Виетнам, Япония, Ю. Корея, Тайван. Путин не може с една Украйна да се справи, камо ли да им помогне.