Last news in Fakti

11 Август, 2022 16:25 2 119 12

Марк Зукърбърг недоволен от служителите си

  • марк зукърбърг-
  • служители-
  • компания-
  • мета-
  • работа

Той каза, че икономиката се е насочила към „най-големите спадове, които сме виждали в новата история“

Марк Зукърбърг недоволен от служителите си - 1
Източник: БГНЕС

С растящите страхове от глобална рецесия, някои от най-големите имена в света на технологиите излизат с обезпокоителни думи: Big Tech е наел повече хора, но само някои от тях вършат работата.

Основателят на Meta (по-рано Facebook) Марк Зукърбърг изстреля първия залп. Той каза, че икономиката се е насочила към „най-големите спадове, които сме виждали в новата история“.

После продължи.

„Реално погледнато, вероятно има куп хора в компанията, които не трябва да са тук“, каза Зукърбърг по време на интервю, според доклад на Ройтерс. „Мисля, че някои от вас може просто да кажат, че това място не е за тях. И този самоизбор би бил добър за мен."

"В допълнение към намаляването на наемането", каза той, "фирмата оставя определени позиции незаети."

Шефът на Google и Alphabet, Сундар Пичай, повтори мнението, когато каза на служителите, че производителността не е достатъчно висока, като се има предвид броят на хората в ролките на компанията, съобщи CNBC.

„Има реални опасения, че нашата производителност като цяло не е там, където трябва да бъде за броя на хората, които имаме. [Трябва да] създадем култура, която е по-фокусирана върху мисията, по-фокусирана върху нашите продукти, по-фокусирана върху клиента“, каза той.

Пичай наскоро каза, че фирмата ще намали наемането и инвестициите до 2023 г., принуждавайки персонала да работи с по-голяма спешност, отколкото се демонстрира „в по-слънчеви дни“. Това дойде, след като фирмата отчете второто си поредно тримесечие на по-слаби от очакваните печалби и приходи. Растежът на приходите се забави до 13% през тримесечието от 62% година по-рано.

Междувременно Зукърбърг забеляза, че става все по-трудно да накараш всички служители да присъстват на среща, тъй като понякога отделят време за лична работа. И така, шефът на Meta каза, че в опит да бъде „съобразен с разходите“, той замразява или намалява персонала за проекти с нисък приоритет и намалява плановете за наемане на инженери за годината с 30 процента, добавят докладите.

Разбира се, пандемията, предизвикана от Covid, накара Meta да се впусне в масово наемане на служители, като увеличи броя на служителите си на пълен работен ден от 48 000 в края на 2019 г. до повече от 77 800. Но сега фирмата трябва да „приоритизира по-безмилостно“ и „да работи с по-икономични и по-добре изпълняващи работата екипи“, пише главният продуктов директор на Meta Крис Кокс в бележка, която се появи във вътрешния дискусионен форум на компанията Workplace преди Q&A.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    24 2 Отговор
    Винаги е така.Един се чупи от работа ,а трима скатават.
  • 2 Не знам

    30 2 Отговор
    какъв дебил трябва да си за да работиш за тези отрепки

    Коментиран от #5

  • 3 психо

    31 0 Отговор
    Произвеждат загуба на време фейсбуците
  • 4 шааат

    18 0 Отговор
    "като се има предвид броят на хората в ролките на компанията" ... смирено моля за обяснение какви са тези ролки.
  • 5 Кози

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Не знам":

    Като ти плащат стабилно къв е проблема
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Селянин

    8 1 Отговор
    И самолетните компании така разправяха и сега се чудят кой път да хващат защото никой не иска да им работи по летищата и търпят сериозни загуби.
    Няма по лесен начин да се застреляш сам в крака от това да демотивираш служителите си. Кадърните отиват на друга работа и остават скатавките, които работа не вършат.
  • 11 Студопор

    9 0 Отговор
    Реално погледнато - никой няма нужда от фейсбук. И да фалира, светът няма да свърши, както не е свършил без фейсбук и преди време. Единствено Зуки ще загуби, но той си е подсигурил дните, така че не ми е жал и за него.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.