Last news in Fakti

11 Август, 2022 16:00 891 3

Жертвите на военния конфликт в Газа стигнаха 47

  • израел-
  • палестина-
  • ивицата газа-
  • жертви-
  • конфликт-
  • сблъсък

Смъртните случаи в резултат на ескалацията на насилието между израелските военни и членове на палестински групировки станаха вече 47

Жертвите на военния конфликт в Газа стигнаха 47  - 1
Снимка: БГНЕС

Жертвите на ескалацията на насилието между израелските военни и членове на палестински групировки станаха вече 47, след като мъж почина от раните си, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на министерството на здравеопазването в Газа.

Израелски военни самолети поразиха обекти в ивицата Газа, а палестинската групировка "Ислямски джихад" изстреля над хиляда ракети по време на боевете, продължили три дни. Това бе най-голямата ескалация на напрежение там от 11-дневния конфликт между израелските сили и палестинското движение „Хамас“ през май миналата година.

От 47-те жертви на новото насилие, 16 са деца, а 4 са жени, посочва палестинското здравно министерство. В самите израелски въздушни удари са били убити около 30 души, сред които членове на палестински групировки и двама висши командири на „Ислямски джихад“. Израел каза, че е взел на прицел един от тях, за да предотврати непосредствена атака. Останалите убити от палестинска страна са станали жертва на недобре насочени палестински ракети, паднали на палестинската територия.

В неделя бе обявено прекратяване на огъня и това сложи край на ескалацията, в която загина и един израелец, а друг беше сериозно ранен.

Израел и управниците на ивицата Газа от движението „Хамас“ водиха четири войни и няколко по-малки конфликта през последните 15 години, което коства много на двумилионното население на палестинската територия.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дявола

    1 9 Отговор
    Терористите се бъхтят здраво да убиват невинни израелци и после защо обикновения арабин е в гроба
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.