Last news in Fakti

11 Август, 2022 17:10 1 585 3

Испания евакуира още 294 афганистански работници и семейства

  • испания-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • мадрид-
  • афганистанци-
  • пакистанци

Самолет на испанското правителство превози до Испания 294 афганистански бежанци от Пакистан, като общият брой на евакуирани от Мадрид хора става 3900

Испания евакуира още 294 афганистански работници и семейства  - 1
Снимка: БГНЕС

Самолет на испанското правителство превози до Испания 294 афганистански бежанци от Пакистан, като общият брой на евакуирани от Мадрид хора става 3900, откакто талибаните взеха властта в Афганистан, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на местните власти.

В изявление на правителството се казва, че последната група от афганистански работници и семейства включва хора, които са работили за испанските власти или са им помагали, както и испански войски, базирани в Афганистан преди талибаните да вземат властта. Групата, пристигнала във въздушна база близо до Мадрид късно снощи, беше посрещната от министъра на външните работи Хосе Албарес и правителствени служители.

„Този полет е още едно доказателство, че запазваме ангажимента си да не изоставяме никого“, каза Албарес в изявлението, което пък отбелязва, че Испания е провела пет спасителни операции през последната година.

Албарес каза пред „Испанската национална телевизия“ днес, че правителството ще продължи да прехвърля в Испания афганистански работници и семействата им, но поради съображения за сигурност не може да каже точен брой.

Испанските авиолинии стартират полети, за да върнат работници, които не са успели да напуснат Афганистан по време на въздушна операция през август миналата година, която върна 2,200 хиляди испанци и афганистанци от летището в Кабул.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дормуш

    7 0 Отговор
    Това на картинката не е самолет, а транспортно-борн хеликоптер Ми-17, експортна версия на Ми-8.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: