Last news in Fakti

11 Август, 2022 20:50 1 064 11

Нидерландец беше осъден за блокиране на пътища на фермерски протест

  • нидерландия-
  • фермери-
  • протест-
  • арест

На 42-годишния мъж, чиято самоличност беше запазена в тайна от съда в град Арнем, също така беше наложено да заплати 3600 евро за покриване на разходите по почистването

Нидерландец беше осъден за блокиране на пътища на фермерски протест  - 1
Снимка: БГНЕС

Фермер беше признат за виновен за изхвърляне на слама на нидерландски път миналия месец и беше осъден да положи 80 часа общественополезен труд, предаде Асошиейтед прес. Това е един от първите съдебни процеси, свързани с масовите протести на нидерландски фермери срещу плановете на правителството рязко да намали емисиите на азот, отбелязва агенцията.

На 42-годишния мъж, чиято самоличност беше запазена в тайна от съда в град Арнем, също така беше наложено да заплати 3600 евро за покриване на разходите по почистването. Съдът постанови, че той и около 30 други протестиращи, частично са блокирали магистрала на 28 юли, като са изхвърлили на пътя смет, включително животински тор, пластмасова слама и дървени стърготини. “Със своето участие в тези действия мъжът е предизвикал опасна ситуация за пътуващите по пътя”, реши съдът и добави, че обвиняемият, който е бил арестуван на място и прекарал четири дни в затвора, е заявил пред съда, че съжалява за действията си.

Нидерландски фермери проведоха поредица от протести през лятото и като част тях изхвърляха смет по пътищата и блокираха складове за зареждане на супермаркети. Те протестираха срещу обявеното тази година намерение на правителството да намали емисиите на азот, включително на амоняка, отделян от добитъка, с 50 процента до 2030 година.

Лидерът на най-голямата нидерландска лобистка група в областта на селското стопанство заяви, че първият кръг от преговорите за целесъобразността на намаляване на емисиите с делегация начело с премиера на Нидерландия Марк Рюте, е довел до “твърде малък” резултат за хиляди фермери, които живеят в несигурност. По-късно днес Марк ван ден Овер, лидерът на една от радикалните фермерски групи, написа в “ЮТюб”, че групата спира “твърдите” протести “до второ нареждане” като знак за добра воля и призова Рюте да обсъди с фермерите повече начини за намаляване на емисиите.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бъфи

    17 4 Отговор
    Гледай какво е магистрала 4+1 ленти, ярка маркировка, мантинели, асвалт стъкло, а в БГ бабуни.

    Коментиран от #3

  • 2 брей

    25 3 Отговор
    То имало протести в ниската земя... ти да видиш, а за стрелбата по протестиращите - нито дума. Свободни медии...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 обективен

    7 6 Отговор
    Браво на техният каскет , а тук щеше да си изкарат , че е репресиран , и да осъди държавата !!А на магистралата от Ротердам до Амстердам ,забравих да си пусна светлините през нощта , защото за 110 км. разстояние нямаше и една лед лампа да не свети
  • 5 съдията Дред

    8 1 Отговор
    Това намаляване на емисиите от азот означава, че ще намалят животните. Да не се окаже, че ще намалят и хапващите боб, защото и те отделят азот.
  • 6 Някой

    11 1 Отговор
    А се присмивате на Русия, че щяла да съди онази, дето размахваше плакати в новинарското студио на една руска телевизия.
    Свободата на словото и правото н апротест на Запад са пустинен мираж.
  • 7 Пълзящи евроатлантически

    10 1 Отговор
    ФАШИЗЪМ в действие.
  • 8 Гйлш

    1 3 Отговор
    Синтетичното месо ще реши проблема.

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Били

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гйлш":

    Нали са мои фирмите за гмота.
    Трябва пара да се прави. В виндолса и ваксините вече нема далавера
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: