Last news in Fakti

12 Август, 2022 12:29 1 106 3

Британски региони се подготвят за суша

  • великобритания-
  • англия-
  • уелс-
  • суша-
  • горещини-
  • вода-
  • водоснабдяване

Британските домакинства се сблъскаха с нови ограничения за използване на вода днес

Британски региони се подготвят за суша - 1
Източник: БГНЕС

Британските домакинства се сблъскаха с нови ограничения за използване на вода днес, като части от Англия вероятно официално ще обявят суша, докато правителството, служителите по околната среда и водоснабдителните компании се срещат, за да обсъдят въздействието на продължителното горещо и сухо време, предаде Ройтерс.

Националната група по сушата се среща след най-сухия юли в Англия от 1935 г. Паднаха само 35% от средните валежи за месеца и части от Англия и Уелс сега са в средата на четиридневна тревога за „екстремни горещини“.

Местни медии, включително BBC и Sky News, съобщиха, че няколко региона на страната може да обявят суша. Правителството каза, че не са взети решения преди срещата.

По-рано в петък водоснабдяването на Йоркшир обяви, че забраната за маркучи ще започне на 26 август, забранявайки на клиентите да използват маркучи за поливане на градини, миене на коли или пълнене на детски басейни.

„Горещото и сухо време означава, че реките в Йоркшир са намалели и нашите резервоари са с около 20% по-ниски, отколкото бихме очаквали за това време на годината“, каза директорът по водата на Yorkshire Water, Нийл Дюис.

Компанията, която обслужва около 2,3 милиона домакинства и 130 000 бизнес клиенти в Северна Англия и части от Мидландс, е последната регионална фирма за вода, която обяви ограничения за използване.

В петък влезе в сила забрана за маркучи и пръскачки за клиентите на Югоизточната вода. Thames Water, която снабдява 15 милиона души около Лондон, заяви, че също планира ограничения.

Британският министър на околната среда, Джордж Юстис, призова водните компании тази седмица да вземат предпазни мерки за защита на водоснабдяването. Всички декларации за суша ще бъдат регионални и няма да предизвикат автоматично специфични правителствени намеси. Те обаче биха могли да накарат водоснабдителните компании да въведат по-строги ограничения за домакинствата или бизнеса, за да запазят доставките.

Голяма част от Европа се сблъска със седмици на високи температури, които предизвикаха големи горски пожари, изтощиха нивата на река Рейн в Германия и видяха извора на британската река Темза да пресъхва по-надолу по течението, повече отколкото в предишни години.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 девак

    3 0 Отговор
    от темза ще пият, има окияни наоколо, вода колко щеш, що пишете прозтатии бе.
  • 2 Идва новата демокрация,

    3 0 Отговор
    запланирана е отдавна! "Екологичната пандемия" идва!
    Няма къпане, няма отопление, няма отпуски, няма ток, дървата и въглищата стават много скъпи, газ няма, няма индустрия, храната става недостъпна (инфлация, изкуствено създадена), медицината е тъпо организирана, че да не лекува изобщо, унищожаване на средната класа.... Не трябва изобщо да има богати, освен само тези, които сега са организирали този преход към "новата демокрация"! Знае се кои са!
    Даже и в България ще въведат режим на водата! "Екологичната пандемия" също ще се разпространи по цял свят.
    Маски за нея няма :)!!!
  • 3 За размисъл

    3 1 Отговор
    Мм, да, горките, няма да си поливат английските полянки, няма да изливат десетки галони вода и за всяко петънце по колите им...
    В Сирия заради тъпите санкции не могат да ремонтират водните станции поради липса на резервни части и нафта. Хората не виждат вода по 2-3 дена. На всеки покрив има резервоари за вода, та да могат да се справят.
    Ама англичаните... полянките и колите ... ох, каква суша ... дяв оли те да ги вземат.
Новини по държави: