Тема: Украйна

19 Август, 2022 08:01 960 5

Естония планира да достави на Украйна допълнително оръжия

  • естония-
  • украйна-
  • оръжия-
  • въоръжение-
  • допълнително

Балтийската страна освен това смята да подкрепи британска инициатива за разширяване на обучението на украинските въоръжени сили

Естония планира да достави на Украйна допълнително оръжия - 1
Източник: БГНЕС

Естония планира да достави на Украйна допълнително въоръжение, като противотанкови оръжия и минохвъргачки, предаде ДПА.

Балтийската страна освен това смята да подкрепи британска инициатива за разширяване на обучението на украинските въоръжени сили и да дари втора полева болница на Украйна в сътрудничество с Германия, поясни естонското министерство на отбраната.

Още новини от Украйна

Талин вече предостави военна помощ на Киев в размер на 250 милиона евро. Сред доставените досега оръжия имаше противотанкови мини и противотанкови ракети "Джавлин", както и няколко гаубици от старите източногермански запаси на страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайде

    13 23 Отговор
    Нацисти от всички страни съединявайте се.
  • 2 Другарят

    6 19 Отговор
    Ще изпратят двата танка, които имат.
  • 3 Дмитро

    4 16 Отговор
    И тя барабар Петко с "мъжете" !
  • 4 реру

    14 3 Отговор
    Въобще интересни новини от Естония...

    Министърът на отбраната на Естония Хано Певкур съобщи на извънредна пресконференция за успешното ликвидиране на ТУНЕЛ между Нарва и Ивангород, построен от местни естонци. Цял месец престъпниците са копали подземен проход, за да установят контакт с руснаците на отсрещния бряг на река Нарва.

    „По време на специална операция бандитите бяха задържани и тунелът беше разрушен“, казва той.
    Според естонските медии, шестима жители на Нарва са апочнали да строят подземен проход в края на юни, когато се появили първите съобщения за предстоящата забрана за влизане на руснаци в Естония. Планирали са да транспортират през този тунел руснаци, които поради санкции не могат официално да преминат границата.
    Министерството на външните работи на Русия е обело да окаже правна и финансова помощ на задържаните.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: