Last news in Fakti

19 Август, 2022 11:01 1 331 1

Обявиха състояние на суша за част от Уелс

  • великобритания-
  • уелс-
  • суша-
  • югозападен-
  • вода

Решението, което засяга Югозападен Уелс, по-специално околностите на градовете Суонзи и Ланели

Обявиха състояние на суша за част от Уелс - 1
Източник: БГНЕС

Британските власти обявиха днес, че в Уелс има суша, седмица след като това бе обявено за по-голямата част от Англия, предаде Франс прес. Решението, което засяга Югозападен Уелс, по-специално околностите на градовете Суонзи и Ланели, дава възможност да се наложат ограничения върху потреблението на вода, които вече са в сила на някои места.

Мярката се прилага след най-сухата пролет и начало на лятото от 40 години насам в тази провинция на Обединеното кралство. През юли бяха регистрирани само 65,5 процента от обичайните средни валежи, а нивото на някои реки е необичайно ниско, съобщи Уелският департамент за природни ресурси.

На 12 август беше обявено състояние на суша в по-голямата част от Англия, по-специално в южната ѝ част. В резултат на това в Лондон ще бъде ограничено използването на вода, считано от 24 август. На близо 15 милиона души в столицата и района на Оксфорд се забранява да поливат градините си с маркучи, да пълнят по този начин малки и големи басейни, да използват маркучи за миене на коли коли, прозорци и вътрешни дворове.

Макар през последните дни времето във Великобритания да беше по-влажно, ще има нужда от проливен дъжд през есента и зимата, за да се възстановят подпочвените води.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урко

    3 0 Отговор
    Путин е виновен да се санкционира.
Новини по държави: