Last news in Fakti

20 Август, 2022 08:29 1 274 3

Великобритания отчете най-ниския си брой новозаразени с коронавирус

  • великобритания-
  • заразени-
  • коронавирус

Броят на пациентите, приети за болнично лечение, също продължава да спада

Великобритания отчете най-ниския си брой новозаразени с коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС

Броят на новозаразените с коронавирус във Великобритания е намалял до най-ниското си ниво за последните два месеца, предаде ДПА, като се позова на националната статистическа служба.

Агенцията вижда в това ясно доказателство, че сегашната епидемична вълна в страната отшумява.

Броят на пациентите, приети за болнично лечение, също продължава да спада. Здравни експерти обаче предупреждават, че през есента и зимата вероятно ще има нов ръст.

Освен това Великобритания ще предложи нова бустерна доза ваксина срещу COVID-19 на всички свои граждани над 50-годишна възраст, както и на онези с придружаващи заболявания.

Според националната статистическа служба през първата седмица от август заразените коронавирус в страната са били общо 1,7 милиона души. Това е спад от 34% спрямо последната седмица на юли, когато броят на инфектираните е бил 2,6 милиона.

Сегашната вълна се дължи на подвариантите на Омикрон BA.4 и BA.5, отбелязва БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    15 1 Отговор
    И по 10000 човека умират месечно над обичайното най-вероятно заради масовата "ваксинация", но властта се тюхка и не се сеща от какво може да е.
  • 2 Кантарджията

    3 0 Отговор
    Слизат от хребета !
  • 3 Стрелата

    5 0 Отговор
    Тая измама продължава само в бгто тука Никой не говори за това кви Бустери кви 5 лева...
Новини по държави: