Last news in Fakti

21 Август, 2022 19:50 3 117 6

Държава забрани излъчването на реч на бивш премиер

  • пакистан-
  • имран хан-
  • премиер-
  • реч-
  • забрана-
  • излъчване

Хан заплаши да предприеме съдебни действия срещу висши полицейски служители

Държава забрани излъчването на реч на бивш премиер - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Пакистанската служба за контрол на медиите забрани излъчването на живо на речите на бившия премиер Имран Хан. Ден по-рано Хан заплаши да предприеме съдебни действия срещу висши полицейски служители, жена съдия, Пакистанската избирателна комисия и политически опоненти.

Пакистанският регулаторен орган за електронни медии заяви, че телевизионните канали, въпреки многократните предупреждения, не са успели да въведат механизъм за забавяне на предаването, за да се предотврати излъчването на материали срещу "правителствените институции".

„Беше забелязано, че Имран Хан, председател на Техриек-е-Инсаф, в своите речи и изявления непрекъснато отправя обвинения срещу държавните институции, като отправя неоснователни обвинения и разпространява език на омразата чрез своите провокативни изявления срещу държавни институции и длъжностни лица, което нанася щети на поддържане на законността и реда и може да наруши обществения мир и спокойствие“, се казва в изявлението.

Регулаторът отбеляза, че изказванията на Хан противоречат на член 19 от Конституцията и медийния кодекс за поведение. „Компетентният орган... с настоящото забранява прякото излъчване на речта на Имран Хан по всички сателитни телевизионни канали“, казва регулаторът, отбелязвайки, че видеозаписът на изказванията на бившия премиер е разрешен за показване след редакционен контрол.

В началото на април долната камара на пакистанския парламент гласува вот на недоверие към Хан и избра Шахбаз Шариф, президент на тогавашната опозиционна Пакистанска мюсюлманска лига (N), за министър-председател. Той на практика беше единственият кандидат на изборите, след като партията Техриек-е-Инсаф се оттегли от парламента малко преди насрочения избор на нов министър-председател. В същото време в навечерието на вота в Пакистан хиляди хора участваха в митинги в подкрепа на Хан и неговата партия Техриек-е-Инсаф. Както отбеляза самият бивш премиер, „никога в нашата история такива тълпи не са излизали толкова спонтанно и в такъв брой, отхвърляйки вносно правителство, ръководено от мошеници“. Скоро след назначаването на нов министър-председател Хан поиска незабавно провеждане на парламентарни избори в страната, след което да бъде определен нов ръководител на правителството. Избирателната комисия на Пакистан обаче заяви в края на април, че не може да проведе общи избори до май 2023 г.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гнойко

    4 0 Отговор
    А в България кога???
  • 2 го шо

    14 1 Отговор
    естествено, че ще забрани! имран хан се оказа пич и още в първия ден на събитията в 404 каза какво мисли в прав текст. и това в обора не можаха да го понесат.

    Коментиран от #3

  • 3 Фашингтън сити

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "го шо":

    Помните ли как "опозицията" /подкрепена от фащисаните/ му спретна вот на недоверие в СЪБОТА и го свалиха с един глас разлика. Защо ли? Защото в понеделник, заедно с Китай и Индия трябваше да подпише предварителният меморандум за изграждане на най-големият в света газопровод от Русия с капацитет 500 млрд.куб.м газ. Забавиха го, но докога ще е така не е много ясно.
  • 4 Милен

    5 1 Отговор
    "Както отбеляза самият бивш премиер, „никога в нашата история такива тълпи не са излизали толкова спонтанно и в такъв брой"- да наричаш хората които са излезнал и да протестират в твоя защита "тълпа" е много показателно за мисленето на управляващите в цял свят относно "простолюдието" което ти се води работодател и и ти е декларирало правата да се грижиш за неговото благо. Именно този начин на мислене на "богопомазаните управляващи" е причината за хаоса който цари в момента по планетата.

    Коментиран от #5

  • 5 пешо

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Милен":

    а ти сигурен ли си, че е използвал точно тази дума? за един приятел питам, преводач в "ш.ор.ош прес".

    Коментиран от #6

  • 6 Милен

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "пешо":

    Ами на фона на всеобщото говорене от страна на "управляващите" в цял свят според които обикновенните хора не знаят какво искат и само мнението на "богопомазаните" е меродавно, не бих се учудил ако е използвал точно тези думи.