Last news in Fakti

30 Август, 2022 07:29 959 4

Наводненията в Пакистан нанесоха щети за милиарди долари

  • пакистан-
  • наводнения-
  • щети-
  • милиарди-
  • долари

Те възлизат на повече от 10 милиарда долара

Наводненията в Пакистан нанесоха щети за милиарди долари - 1
Източник: БГНЕС

Щетите от скорошните смъртоносни наводнения в Пакистан възлизат на повече от 10 милиарда долара, каза министърът на планирането вчера, цитиран от "Ройтерс".

Светът има задължение да помогне на южноазиатската нация да се справи с последиците от причинената от човека климатична промяна, допълни той, цитира news.bg.

Безпрецедентните внезапни наводнения, причинени от исторически мусонни дъждове, отнесоха пътища, реколта, инфраструктура и мостове, като убиха най-малко 1000 души през последните седмици и засегнаха повече от 33 милиона, над 15 процента от 220-милионното население на страната.

Министърът по изменението на климата нарече ситуацията "предизвикана от климата хуманитарна катастрофа с епични размери".

Министърът каза, че може да отнеме пет години за възстановяване на нацията, докато в близко бъдеще тя ще бъде изправена пред остър недостиг на храна.

За да смекчи недостига на храна, министърът на финансите Мифтах Исмаил каза, че страната може да обмисли внос на зеленчуци от основния съперник Индия.

Двете съседни държави отдавна нямат търговия.

Цените на храните вече скочиха заради наводнените посеви и непроходимите пътища.

Индийският премиер Нарендра Моди каза, че е натъжен от опустошенията, причинени от наводненията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 АМЕ НЕ Е ВЯРНО

    1 1 Отговор
    ЕМИ ТОЙ ДОЛАРА ВЕЧЕ СЕ РАВНЯВА НА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ,ТАКА ЧЕ НИЩО НЕ Е ИЗГУБИЛ ПАКИСТАН
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.